Παρασκευή
15/05/2009

Google, Οι τελευταίες τάσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος του Ελληνικού κοινού για το χώρο του αυτοκινήτου αποκαλύπτει το Google Insights for Search. H μείωση του τέλους ταξινόμησης στις αγορές καινούριων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη προσφορών, εκτόξευσε στα ύψη το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών Internet με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν αναζητήσεις στη Google χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά σχετικές με την αγορά αυτοκινήτου.

Η αύξηση των αναζητήσεων άρχισε να γίνεται ορατή την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η μείωση του τέλους ταξινόμησης και έκτοτε – με μια σύντομη ανάπαυλα την περίοδο του Πάσχα – οι αναζητήσεις έχουν μείνει σε σταθερά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Λέξεις-κλειδιά που σημείωσαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις όπως οι τιμές αυτοκινήτων και αγορά αυτοκινήτου αντικατοπτρίζουν την τάση της αγοράς και συνάδουν με την αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Οι αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες της Google, τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την περιφέρεια, περιλαμβάνουν και λέξεις-κλειδιά με τα ονόματα των κατασκευαστών π.χ. «BMW», «Toyota», «Honda», «Opel», «Fiat», «Renault». Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τις ελκυστικές προσφορές των αυτοκινητοβιομηχανιών και τη μείωση του τέλους ταξινόμησης συνεχίζουν να εστιάζουν την προσοχή τους στην αναζήτηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Τα περιοδικά αυτοκινήτων ως εργαλεία έρευνας αγοράς επίσης εμφανίζουν σημαντική αύξηση στον όγκο αναζητήσεων για το μήνα Απρίλιο.

google-car-industry-1

google-car-industry-2

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  60 δοσεις πηρες ωραια λαμαρινα και καθεσε και πηζεις μεσα στην Αθηνα

  (Ελεγαν στην ποδηλατοπορεια που “θαφτηκε” απ’ολα τα ΜΜΕ)

  κατα τα αλλα ο Ελληνας περνα κριση :P

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Τώρα που θα τους σταματάνε στα φανάρια και θα τσεκάρουν πως το πήραν, θα γελάσουμε…

 3. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  Και καλα θα τους κανουν Κωστα γιατι λιγοι δηλωνουν το πραγματικο τους εισόδημα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.