Google: Προτείνει την εκδίωξη του ISIS από το ανοιχτό διαδίκτυο

Ο Jared Cohen, επικεφαλής του τμήματος Ιδεών της Google μιλώντας στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Θεμάτων αναφέρθηκε στο τεράστιο ζήτημα του ISIS. Ο ίδιος θεωρεί ότι για σταματήσει ο ISIS να προβάλλει τον εαυτό του πρέπει να του απαγορευτεί η πρόσβαση στο ανοιχτό διαδίκτυο.

Tόνισε ότι δεν είναι δυνατό να σταματήσουμε τρομοκρατικές οργανώσεις από το να χρησιμοποιούν το Tor και το dark web. Όμως το κλειδί για να σταματήσει η online προπαγάνδα των ομάδων αυτών είναι να εκδιωχθούν από το παραδοσιακό web, κάτι που μπορεί να γίνει από τις μηχανές αναζήτησης.

Η προπαγάνδα του ISIS είναι ελεύθερη σε όλο το διαδίκτυο διοχετεύοντας τις πληροφορίες τους online. Έχει δημιουργήσει διάφορα καλοφτιαγμένα video, λογαριασμούς σε social media, hashtags και χρησιμοποιεί bots για να διοχετεύσει τα μηνύματά του. Έχει καταφέρει να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος και πιο διαδεδομένος απ΄ότι είναι στην πραγματικότητα, ανέφερε ο Cohen.

Για να εκδιωχθεί η οργάνωση από το διαδίκτυο θα πρέπει να κλείσουν οι λογαριασμοί τους σε social media όπως το Twitter και οι υποστηρικτικές σελίδες. Ωστόσο εταιρείες όπως Facebook και Twitter συχνά έρχονται σε δύσκολη θέση διότι από τη μια προσφέρουν ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και από την άλλη πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με φαινόμενα προπαγάνδας και να τα περιορίσουν.

google stop isis, Google: Προτείνει την εκδίωξη του ISIS από το ανοιχτό διαδίκτυο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Απορώ λοιπόν πως επιτρέπεται σε οργανώσεις όπως ο ISIS να έχουν επίσημους λογαριασμούς την στιγμή που διακηρύττουν τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και προσπαθούν να οργανώσουν μαζικά τρομοκρατικά χτυπήματα. Δεν πρόκειται για κάποιο fantasy BDSM club. Πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση που σχεδιάζει και εκτελεί πραγματικούς φόνους! Πως λοιπόν της επιτρέπεται να έχει επίσημους λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα; Εδώ κυνηγάν και κλείνουν τις σελίδες δεκαεξάχρονων επειδή ανέβασαν κάποια μουσικά videos του youtube χωρίς άδεια και αυτούς τους αφήνουν να προπαγανδίζουν την σφαγή όλων των “απίστων”!!! Κάτι δεν πάει καλά και δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να το καταλάβεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.