Google: Θέλει να κάνει τα passwords παρελθόν

Η Google φέρεται να είναι διατεθειμένη να μας κάνει να ξεχάσουμε μια και καλή τα passwords για να μπαίνουμε στις υπηρεσίες της, καθώς δοκιμάζει ένα νέο τρόπο για να μπορεί να γίνει το log in, απλώς και μόνο με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Η κίνηση αυτή της Google έγινε γνωστή μέσω Reddit και το σχετικό σχόλιο του Rohit Paul, o οποίος είναι ένας Android δοκιμαστής της νέας διαδικασίας εισόδου και ανέβασε και κάποια screenshots από τις δοκιμές του. Ουσιαστικά, η διαδικασία περιλαμβάνει το authorization μίας κινητής συσκευής, η οποία θα αναλαμβάνει να ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του χρήστη άσχετα από τη συσκευή από την οποία θα γίνεται το login.

To smartphone θα πρέπει να έχει έναν μηχανισμό κλειδώματος της οθόνης, ενώ μέσω αυτού θα δίνεται η εντολή εισόδου σε έναν λογαριασμό Google, ακόμα και αν το αίτημα γίνεται από έναν άλλο υπολογιστή. Παράλληλα, θα υπάρχει και η επιλογή εισόδου με την κλασική μέθοδο με το password. Μία χαμένη ή κλεμμένη συσκευή θα μπορεί να απενεργοποιείται, ενώ υπάρχει και η μέριμνα για την ανανέωση μίας συσκευής, στην περίπτωση που αγοράσει κανείς νέο smartphone.

H Google πιστεύει ότι αυτή είναι μία μέθοδος που διασφαλίζει περισσότερο τον χρήστη από τον κλασικό τρόπο login με passwords, ο οποίος θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκής. Παρόμοιες μεθόδους εφαρμόζει και η Yahoo με το δικό της Yahoo Account Key.

Google, Google: Θέλει να κάνει τα passwords παρελθόν

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χαρούλης Γ.

Δε μας παρατάς ρε Γκουγκλ; Σε λίγο θα μας ζητήσεις και ανάλυση ούρων προκειμένου να μας αφήσεις να μπούμε στον λογαριασμό μας.

Stavros

Πολύ καλή κινηση απο τη google. Ο κωδικός είναι πια πολύ ευάλωτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.