Google Zeitgeist 2010 Ελλάδα, Οι κορυφαίοι όροι αναζήτησης τη χρονιά που φεύγει

Η Google ανακοίνωσε το Ετήσιο Zeitgeist για το 2010, μία ματιά για το έτος που πέρασε, μέσα από την οπτική όλων των Ελλήνων χρηστών. Το Zeitgeist 2010 προσφέρει μία ιδιαίτερη προοπτική επί των θεμάτων που απασχόλησαν τους χρήστες για το 2010, καθώς και των τελευταίων τάσεων σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις τους, βασισμένο στη διερεύνηση και ανάλυση των δισεκατομμυρίων ερωτημάτων που γίνονται μέσω της Google κάθε χρόνο.

, Google Zeitgeist 2010 Ελλάδα, Οι κορυφαίοι όροι αναζήτησης τη χρονιά που φεύγει

Το Google Zeitgeist προσφέρει τη δυνατότητα να δει κανείς ποια θέματα αιχμαλώτισαν το ενδιαφέρον του κοινού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα. Η πληροφορία αυτή βασίζεται σε ανώνυμες, συγκεντρωτικές μετρήσεις αναφορικά με το πόσο συχνά ορισμένα ερωτήματα αναζήτησης εμφανίζονται μέσα στον χρόνο.

Για τους Έλληνες, μάλλον χωρίς να προκαλεί έκπληξη, οι όροι αναζήτησης οι οποίοι κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα με τις πλέον δημοφιλείς αναζητήσεις, αφορούν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της καθημερινότητας των Ελλήνων, το YouTube, το οποίο έρχεται αμέσως μετά σε προτίμηση, αλλά και στο troktiko, το διάσημο blog, το οποίο ακολουθεί αμέσως μετά σε αναζητήσεις.

Με σειρά κατάταξης, οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης στην Ελλάδα για το έτος 2010 είναι:
1. facebook
2. youtube
3. troktiko
4. hotmail
5. yahoo
6. gmail
7. in.gr
8. google
9. meteo.gr
10. sport24

Στην κορυφή των γρηγορότερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2010 βρίσκεται το ενημερωτικό site newsit.gr, αποτυπώνουν την τάση των Ελλήνων να ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα. Δεύτερη ταχύτερα αυξανόμενη αναζήτηση είναι οι δημοτικές εκλογές που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων, δεδομένου μάλιστα του νέου διοικητικού χάρτη «Καλλικράτης» που εφαρμόστηκε φέτος. Η Eurovision, η ταινία Inception, το ant1 web tv και το patitο feo (το τραγούδι των τίτλων του σήριαλ Patty) στις επόμενες θέσεις καταδεικνύουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών του Internet για ψυχαγωγική διέξοδο που συνδέεται μάλιστα με ένα μέσο ανέξοδο όπως είναι η τηλεόραση.

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:
1. Newsit.gr
2. Δημοτικές εκλογές
3. Eurovision 2010
4. Inception
5. Ant1 web tv
6. Patito feo
7. Πανελλήνιες
8. Ivi Adamou
9. Πάσχα 2011
10. Ikea katalogos

Επιπλέον, ενδεικτικό του προσανατολισμού των Ελλήνων καταναλωτών σε αγορές περιορισμένου προϋπολογισμού αλλά και στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η τάση η οποία σκιαγραφείται για το 2010, που φέρνει πρώτο τον ηλεκτρονικό κατάλογο του καταστήματος Ikea και δεύτερο το ηλεκτρονικό κατάστημα Get it Now στον κατάλογο με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις στο online εμπόριο:
1. Ikea Katalogos
2. Get it now
3. Whatup
4. Kotsovolos.gr
5. Carrefour προσφορές
6. Ricardo.gr
7. Alfavita.gr
8. Skroutz.gr
9. plaisio.gr
10. bershka collection 2010

Περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά, εδώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konsantinos

Πόσο άχρηστοι είναι οι αυτοί που αντί να γράψουν την σελίδα που θέλουν και να πατήσουν Ctrl+Enter, την βάζουν στο google?

Σε κάποιες αναζητήσεις δεν χρειάζεται καν το Ctrl+Enter-> βλ. in.gr / δλδ ψάχνεις το site κανονικά!

Και πόσο ακόμη πιο άχρηστοι είναι αυτοί που ψάχνουν το google στο google?

Έλεος!!!!!!

Κώστας Βλαχάκης

Εμένα με παραξενέυει όταν βλέπω άτομα και κάνουν διπλό κλικ όταν πατάνε τα link ιστοσελίδων…

Alan

Ανάλογα τα άτομα. Ο πατέρας μου π.χ. που δεν ξέρει καλά από υπολογιστές κάνει σχεδόν πάντα διπλό κλικ. Τώρα κάποιος νεότερος, νομίζω ότι όντως είναι λίγο παράξενο…

SotisDiv

Το top10 των αναζητήσεων δηλώνει οτι τώρα που και η κουτσή Μαρία έχει ένα λάπτοπ και ιντερνετ, ΔΕΝ ξέρει πως να το χειριστεί. Μιλάμε για ενα λυπηρό επίπεδο low χρηστών και τα αποτελέσματα θα τα βλέπουν στην Google και θα γελάνε.

Paris

μπράβο με τέτοιο όνομα zeitgeist με την μια προπαγάνδα.

loula

χαχα να ψαχνουν το google στο google 😛
πιστευω πως θα χρειαστει πολυς χρονος ακμα για να εξοικειωθουν οι χρηστες με το internet και να μαθουν να το χρησιμοποιουν σωστα :/

giorgos

τι μου λετε τωρα, εμενα ο πατερας μου πιανει το ποντικι σαν τιλεκοντρολ της τηλεορασης…

ΣπύροςΠαπανα

Πόσο άχρηστοι είναι οι αυτοί που αντί να γράψουν την σελίδα που θέλουν και να πατήσουν Ctrl+Enter, την βάζουν στο google?
από το πρώτο σχόλιο. Γιατί ctrl+enter? :/

Konstantinos

Γράψε π.χ. google στη γραμμή διευθύνσεων και πάτα ctrl+enter να δεις τι θα γίνει…

ΣπύροςΠαπανα

χρησιμοποιώ chrome πατώντας ctrl+enter απλά έκανε ότι θα έκανε και σκέτο το enter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.