Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, Το χρονικό

Εχθές το βράδυ και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση (δεύτερο μνημόνιο) της χώρα μας ξεκίνησαν επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες από ανώνυμους χακτιβιστές που στην περίπτωση hacking της ιστοσελίδας των Γενικών Αρχειων του Κράτους υπέγραψαν ως μέλη της ομάδας G.H.S. (Greek Hacking Scene).

Η οργή του κόσμου που μέχρι εκείνη την ώρα άκουγε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο αποσβολωμένος για όλα όσα προγραμματίζονταν για το μέλλον μας, από στόμα σε στόμα έμαθε για τη σελίδα των Anonymous #OpGreece στο Facebook, συσπειρώθηκε και ξεκίνησε τις ταυτόχρονες επισκέψεις-επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες και ιστοσελίδες πολιτικών κομμάτων οι οποίες δεν άντεχαν την ταυτόχρονη εισροή εκατοντάδων επισκέψεων ταυτόχρονα και έπεφταν (γινόνταν μη διαθέσιμες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μερικές ώρες πάνω από 4.000 άτομας έκαναν like στη σελίδα των Anonymous #OpGreece και έγραφαν στον τοίχο από συμβουλές για hacking, προτάσεις για κυβερνητικές σελίδες, σελίδες πολιτικών κομμάτων και μέσω μαζικής ενημέρωσης που έπρεπε να πέσουν έως μηνύματα με τον Εθνικό μας ύμνο αλλά και εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα εναντίον τους πολιτικού μας συστήματος.

, Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, Το χρονικό

, Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, Το χρονικό

Η παρακάτω εικόνα φαίνεται να είναι από συζητήσεις στο IRC και τη δημοσίευσε άτομο στο page των Anonymous #OpGreece στο Facebook.
, Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, Το χρονικό

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιες ιστοσελίδες χτυπήθηκαν από ιδιώτες χακτιβιστές και ποιες από την ταυτόχρονη εισροή εκατοντάδων πολιτών κατόπιν συντονισμού. Όπως επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω αν πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται οι Anonymous ή κάποιοι ανώνυμοι. Καταγράφω τα γεγονότα όπως τα έζησα από το βράδυ 20:00 έως και τα ξημερώματα σήμερα.

Οι ιστοσελίδες που “χτυπήθηκαν” είναι:
www.hellenicparliament.gr
www.pasok.gr
www.nd.gr
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού www.culture.gr
www.visitgreece.gr
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας www.mod.gr
Υπουργείο Αιγαίου www.ypai.aegean.gr
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης www.yyka.gov.gr
Ελληνική Αστυνομία www.hellenicpolice.gr
www.evenizelos.gr
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη https://ydt.gr
Yπουργείο Οικονομικών www.minfin.gr

, Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, Το χρονικό

Σε άρθρο της ιστοσελίδας Ant1online.gr αναφέρεται:
“…αστυνομικές πηγές διαψεύδουν ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έπεσαν θύματα των Anonymous και υποστηρίζουν πως έχουν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους.”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tainia

καλά το ότι δεν λειτουργούν οι σελίδες δε σημαίνει κάτι το σούπερ ιδιαίτερο όπως το γράφουν κιόλας ότι “η επανάσταση είναι έξω”…

Νιάνιος Ρωμανός

Για μένα είναι το ίδιο με την διαδήλωση στο Σύνταγμα ναι μεν είχε επιτυχίες αλλά δεν άλλαξε κάτι αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το υποβαθμίζουμε σήμερα ήταν 17 κρατικά Sites αύριο μπορεί να είναι ένα και καλό.

Petran

…και άλλα 3 πριν λίγο:

Ελληνική Δημοκρατία https://www.presidency.gr/
Χρήστος Παπουτσής https://cpapoutsis.gr/
Εθνική Τράπεζα Ελλάδας https://www.nbr.gr/

Petran

^ * Εθνική Τράπεζα Ελλάδας https://www.nbg.gr/ (το σωστό)

Yiannis H.

FUCK YEAH….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.