Ξεπέρασέ το: Online καμπάνια για τη χρήση πλαστικού χρήματος online

Ο GR.EC.A (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GReek ECommerce Association) με τη συνεργασία της Mastercard παρουσίασε την ενημερωτική πρωτοβουλία και καμπάνια “Ξεπέρασέ το” που στόχο έχει να συμβάλλει στην πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τη χρήση των καρτών για αγορές στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, ο GR.EC.A παρουσίασε μία σειρά από στοιχεία που σκιαγραφούν το περιβάλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα καταγράφει συνεχή και σημαντική ανάπτυξη, με το τζίρο του να αγγίζει πλέον τα €4 δισ. (2% του ΑΕΠ), καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους online. Αντίστοιχα, όλο και περισσότεροι έμποροι προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους online (περισσότερα από 6.500 ελληνικά e-shops). Σήμερα, στη χώρα οι “online” καταναλωτές ξεπερνούν τα 3 εκ. (σε σύνολο μεγαλύτερο από 7 εκ. χρήστες internet), σύνολο που αντιστοιχεί στο 40% του «online» πληθυσμού, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση των αγορών από ελληνικά e-shops (περισσότεροι από το 80% των e-shoppers).

Είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσίασε το ELTRUN (το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα (2016), ότι παρά την αλματώδη ανάπτυξη της χρήσης καρτών τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και της συνεχούς ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, η αντικαταβολή παραμένει για τους Έλληνες η δημοφιλέστερη μέθοδος πληρωμής για τις online αγορές τους. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το υψηλό ποσοστό της αντικαταβολής στην Ελλάδα συνδέεται με τον φόβο των καταναλωτών για θέματα ασφάλειας και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων (διαδικτυακή απάτη), καθώς και την ανησυχία για το προϊόν που τελικά θα παραλάβουν (ποιότητα, δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής κ.α.).

“Ξεπέρασέ το” – Μια online καμπάνια που ενημερώνει και εκπαιδεύει τους καταναλωτές για τη χρήση της κάρτας τους online

GRECA Mastercard, Ξεπέρασέ το: Online καμπάνια για τη χρήση πλαστικού χρήματος online

Σχετικά με τον GR.EC.A
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου Ε.Σ.Η.Ε. (Greek eCommerce Association – GR.EC.A., www.greekecommerce.gr) αποτελεί το όργανο και τη φωνή των Ελληνικών Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του e- Επιχειρείν. Ο GR.EC.A. εκπροσωπεί σήμερα περισσότερες από 350 εταιρείες – μέλη από όλους τους κλάδους του εμπορίου. Το Σήμα Αξιοπιστίας του GR.EC.A (Trustmark.gr), διασφαλίζει την αποδοχή και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλες τις εταιρείες που είναι μέλη, ενώ ελέγχει τα ηλεκτρονικά καταστήματα σε περισσότερα από 120 κριτήρια. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η προαγωγή του κλάδου του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου, η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yannis T.

Μακαρι να βοηθησει! Δυστυχως εχω γνωστο μου πρωην δημοσιο υπαλληλο κ νυν συνταξιουχο ετω 50 που οχι μονο δεν ψωνιζει ονλαιν αλλα ουτε κ την χρεωστικη του καρτα δεν χρησιμοποιηει! Παρα μονο εαν ειναι μεγαλη αναγκη να παει στο ατμ να σηκωσει λεφτα.Πηρε κινητο αφης κ του εξηγουσα μια ωρα πως να το δουλεψει κ ακομα δεν εχει καταλαβει! Κ πολλα αλλα χειροτερα!!

Πολυ φοβαμαι πως αν το μελλον ειναι εδω καποιοι συμπατριωτες μας ειναι ακομα με το μυαλο 50 χρονια πισω.Ο γνωστος μου οταν του αναφερω τετοια ζητηματα μου απανταει οτι ειναι του διαβολου! Ελεος!!!

giannis

Δεν έχω ψωνίσει ποτέ με αντικατάβολή. Πάντα είτε pay pal είτε μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος πληρωμών. Φυσικά μόνο από σοβαρά και δοκιμασμένα καταστήματα. Περιμένω πως και πως τις πληρωμές μέσω smartphone που θα με βολέψουν πολύ.

Petros

Καλό θα ήταν και η Mastercard Europe από την πλευρά της, να ενεργοποιήσει πλήρως το Masterpass στην Ελλάδα, χωρίς μεσάζοντες τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.