Η Ελλάδα 69η στις ταχύτητες ίντερνετ παγκοσμίως με 6.9Mbps

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση των χωρών στις ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ για το 2016 με μέσο όρο 6.9Mbps (πραγματική). Στην πρώτη θέση η Νότιος Κορέα η οποία, μαζί με Χονγκ Κονγκ και Νορβηγία, είναι οι τρεις περιοχές του πλανήτη, των οποίων κάτοικοι συνδέονται στο ίντερνετ με τις υψηλότερες ταχύτητες στον κόσμο.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai “State of The Internet Report” για το 3ο τρίμηνο του 2016, η Νότιος Κορέα έχει μέσο όρο 26.3 Mbps, το Χονγκ Κονγκ 20.1 Mbps και η Νορβηγία με 20Mbps, ακολουθεί η Σουηδία με 19.9Mbps.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, εκείνες με ταχύτητα από10 Mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15Mbps και άνω μόλις το 3%.

Ταχύτητες ίντερνετ Ελλάδα 2016, Η Ελλάδα 69η στις ταχύτητες ίντερνετ παγκοσμίως με 6.9Mbps

Ταχύτητες ίντερνετ Ελλάδα 2016, Η Ελλάδα 69η στις ταχύτητες ίντερνετ παγκοσμίως με 6.9Mbps

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αν δεν έχουμε οπτικές ίνες τότε τι ταχύτητες περιμένουμε να έχουμε ???
Αν και οι περισσότεροι πιάνουν 12Mbps όπως κι εγώ

bezilys

Καλά πάμε! Εγώ 1.5 πιάνω! Χαχα

vladimiros

Και εγω πιανω καπου στα 7Mbps..γενικα ειμαστε πολυ κατω σε σχεση με τις υπολοιπες χωρες..αλλα στην βενζινη τα παμε πιο καλα ειμαστε η δευτερη ακριβοτερη στην ευρωπη

Gvirginia

Όποιος ενδιαφέρεται ας μπει στον ΥΠΕΡΙΩΝ να δει που κυμαινόμαστε…
Φέτος έχει λιγότερες μετρήσεις από προηγούμενες χρονιές.

One

Πάντα είμαστε στους πρώτους απ’ το τελος. Ζήτω!

kostas

εγω που μενω βελγιο αυτην την στιγμη πιανω 125mbps οσο λεει το συμβολαιο μου

bezilys

@kostas μια χαρά είσαι εσύ!

balander

Βουλγαρια 1Gbps εχω!!

νικος

Οποιος θέλει 50, έχει 50, απλα τα πραγματα. Εγώ οι περισσότεροι που γνωριζα βαζουνε τεσσαρες γιατί τόσα χρειάζονται. Επίσης η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με κορεα γιατί έχει 300 νησιά… Με μικρά δίκτυα, η παρος και η ναξος δεν είναι ουασιγκτον. Α και τέλος, το 20αρι της σουηδιας απέχει ετοι φωτός από τα 200 που προσπαθούσαν κάποιοι ελληναρες να μας πεισουνε ότι έχουνε….

Tom

Χαίρομαι που ανήκω στο 3%, γιατί πιάνω 22mbps, είμαι και σε χωριο

Geo

Eγω εχω παιδια 49.5 download και 3.2 upload (εχω VDSL 50 βεβαια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.