Grid Telecom και WIND υπογράφουν σύμβαση μίσθωσης οπτικών ινών

, Grid Telecom και WIND υπογράφουν σύμβαση μίσθωσης οπτικών ινών

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοινώνωσε την υπογραφή μακροχρόνιας Σύμβασης Μίσθωσης Δικτύου Κορμού Οπτικών Ινών μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας Grid Telecom και της εταιρείας WIND. Η Σύμβαση έχει διάρκεια 15 έτη και προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών Οπτικών Ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 1.600 χλμ.

Η δραστηριοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα γίνει στον εν λόγω κλάδο μέσω της θυγατρικής Grid Telecom, η οποία εκμεταλλευόμενη το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ θα διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων σε εγχώριους και διεθνείς παρόχους.

Το δίκτυο αναπτύσσεται στους πυλώνες υψηλής τάσης που διασχίζουν τη χώρα μας από άκρη σε άκρη και παρέχει εναλλακτικές οδεύσεις, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαθεσιμότητα υπηρεσιών.

, Grid Telecom και WIND υπογράφουν σύμβαση μίσθωσης οπτικών ινών

Ποια είναι η Grid Telecom

Η Grid Telecom συστάθηκε τον Ιανουάριο 2019. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει το δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.700 χλμ. που είναι ήδη εγκατεστημένο στις Γραμμές Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης του Διαχειριστή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του μέσω των εναέριων και υποθαλάσσιων Γραμμών Μεταφοράς, συνολικού μήκους 12.000 χλμ., σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εντός του 2020, η Grid Telecom αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση «state of the art» τηλεπικοινωνιακού δικτύου τεχνολογίας DWDM προκειμένου να διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων – «λάμδα». Η τοπολογία του εγκατεστημένου δικτύου οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες, ενώ ο σχεδιασμός των επεκτάσεων του δικτύου υλοποιείται με γνώμονα τις εμπορικές ανάγκες. Μέσω του δικτύου της GRID θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κίνησης στη νησιωτική χώρα και πέραν των συνόρων της Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.