Πουλά “τρύπες ασφαλείας” το γκρουπ που διέρρευσε το εργαλείο της NSA

πουλά τρύπες ασφαλείας NSA, Πουλά “τρύπες ασφαλείας” το γκρουπ που διέρρευσε το εργαλείο της NSA

Η ομάδα Shadow Brokers -η οποία ήρθε τελευταία στο προσκήνιο καθώς διέρρευσε το εργαλείο της NSA, το οποίο προκάλεσε την επίθεση του ransomware WannaCry την περασμένης βδομάδα- ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσει να πουλά πληροφορίες για κενά ασφαλείας για να παρεισφρήσει σε browser, ρούτερ και τηλέφωνα.

Η ομάδα έγινε γνωστή όταν το περασμένο καλοκαίρι διέρρευσε εργαλεία κυβερνοκατασκοπείας της NSA.  Από τον Ιούνιο, δήλωσε ότι θα αρχίσει να πουλά με μηνιαία συνδρομή τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της, σε οποιονδήποτε θελήσει να πληρώσει για να αποκτήσει πρόσβαση σε μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά μυστικά του τεχνολογικού κόσμου.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα πουλήσει πρόσβαση σε προηγούμενες μυστικές ευπάθειες (γνωστές ως zero-days) οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στα Windows 10.  Τα Windows 10, είναι τα μόνα που αναφέρονται με την ονομασία τους από την ομάδα. Στα υπόλοιπα προϊόντα δε γίνεται ονομαστική αναφορά.

Ακόμη, η ομάδα στην ανάρτησή της απείλησε ότι θα συμπεριλάβει δεδομένα από κεντρικές τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποιούν το διεθνές δίκτυο μεταφοράς χρημάτων SWIFT αλλά και από πυρηνικά προγράμματα και προγράμματα πυραύλων της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Στην ανάρτηση μάλιστα αναφέρεται ότι δεν εκβιάζουν, όπως έκαναν οι χάκερς με το WannaCry, καθώς δίνουν σε κάποιον τη δυνατότητα αν θέλει να αγοράσει ή να μην αγοράσει τα δεδομένα. Μάλιστα, αναφέρουν ότι σκοπός τους δεν ήταν να πουλήσουν τα δεδομένα σε χάκερς που θα τα εκμεταλλευόντουσαν με κακόβουλο τρόπο, αλλά τόσα χρόνια κανένας -ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγάλες εταιρείες- δεν έδιναν βάση σε όσα έλεγαν ούτε τους πλησίασαν για να αγοράσουν τις πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους.

“Περισσότερες λεπτομέρειες τον Ιούνιο” αναφέρει η ανάρτηση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.