H Apple Books λανσάρει ηχητικά βιβλία με αφήγηση AI

Apple Books ηχητικά βιβλία, H Apple Books λανσάρει ηχητικά βιβλία με αφήγηση AI

Μέσω της υπηρεσίας Apple Books είναι πλέον διαθέσιμα ηχητικά βιβλία που αφηγούνται με τεχνητή νοημοσύνη κειμένου, μία κίνηση που μπορεί να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια στην Apple.

H εταιρεία περιγράφει τη νέα δυνατότητα «ψηφιακής αφήγησης» στον ιστότοπό της ως «τη δημιουργία ηχητικών βιβλίων πιο προσιτή σε όλους», μειώνοντας το «κόστος και την πολυπλοκότητα» της παραγωγής τους για συγγραφείς και εκδότες. Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή από το τρέχον μοντέλο ηχητικού βιβλίου, το οποίο συχνά περιλαμβάνει συγγραφείς που αφηγούνται τα δικά τους βιβλία, σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες και να κοστίσει χιλιάδες για έναν εκδότη. Η ψηφιακή αφήγηση έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει σε μικρότερους εκδότες και συγγραφείς να δημοσιεύσουν ένα ηχητικό βιβλίο με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι η λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο για βιβλία ρομαντικής και μυθοπλασίας, όπου παραθέτει δύο διαθέσιμες ψηφιακές φωνές: τον Μάντισον και τον Τζάκσον, ενώ η Helena και ο Mitchell, είναι καθ’ οδόν για βιβλία μη μυθοπλασίας. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά προς το παρόν και η Apple είναι συγκεκριμένη σχετικά με τα είδη βιβλίων που μπορείτε να ακούσετε.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.