H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Europol, H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Europol, H Europol κατηγορείται για υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων θεωρεί ότι η Europol έχει στην κατοχή πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα πρέπει. Για το λόγο αυτό ζητά από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία να διαγράψει όσα δεδομένα πολιτών δεν σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα.

Η εντολή της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής (EDPS) είναι να διαγράφονται όλα τα δεδομένα των πολιτών που βρίσκονται στην κατοχή της Europol για περισσότερους από έξι μήνες και δεν συνδέονται με κάποιου είδους εγκληματική δραστηριότητα. Οι ευρωπαϊκές Αρχές εκτιμάται ότι έχουν συλλέξει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος προσωπικών δεδομένων πολιτών, ειδικά στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να συλλέγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχουν θεσπιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από τον φορέα που τα συλλέγει. Η Europol καλείται να δίνει τακτικές αναφορές τόσο για τα δεδομένα που συλλέγει όσο και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα αυτά.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk European Commission Social Media

H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Στα “μαχαίρια” φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Elon Musk και πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter για χρήση εθελοντών και τεχνητής νοημοσύνης.

Internet European Commission TikTok

Το TikTok απαντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Λανθασμένη η αναστολή από Κομισιόν»

Το ΤikTok δίνει τη δική του απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αναστολή χρήσης από τους εργαζομένους της, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη και βασισμένη σε θεμελειώδεις παρανοήσεις.

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.

Business Amazon European Commission

Amazon: Συμβιβασμός με την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτες πρακτικές στο marketplace της

Προς συμβιβασμό κινείται η Amazon με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολύκροτη διαμάχη τους σχετικά με τα marketplace και τις κατηγορίες πως ευνοεί τα δικά της προϊόντα λειτουργώντας αθέμιτα προς τους ανταγωνιστές της.