Η “εύρεση συσκευής” της Google λειτουργεί και στο εσωτερικό κτηρίων

google εύρεση συσκευής εσωτερικό κτηρίων, Η “εύρεση συσκευής” της Google λειτουργεί και στο εσωτερικό κτηρίων

Η γνωστή υπηρεσία “εύρεσης συσκευής” της Google με την οποία ένας χρήστης μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή Android που διαθέτει, πλέον αναβαθμίζεται κι έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει την χαρτογράφηση ακόμη και ολόκληρων κτηρίων.

Προηγουμένως, η υπηρεσία αυτή δυσκόλευε τους χρήστες που ήθελαν να βρουν το κινητό τους τηλέφωνο σε ένα μεγάλο κτήριο, όπως για παράδειγμα ένα αεροδρόμιο. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού κάποιος που έχασε την Android συσκευή του μπορεί να την εντοπίσει με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια κι αυτό γιατί πλέον η “εύρεση συσκευής” θα μπορεί να δείξει την αρχιτεκτονική του κτηρίου, όπως τον αριθμό των ορόφων και το γενικότερο μέγεθός του, καθοδηγώντας επακριβώς τον χρήστη στο να βρει τη χαμένη του συσκευή.

Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει γενικά δημόσια κτήρια όπως μουσεία και στάδια αλλά όχι όμως μικρότερα κτήρια όπως, για παράδειγμα, τα σπίτια χρηστών τα οποία Google δεν έχει προνοήσει να χαρτογραφήσει. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο χρήστης ψάχνει το κινητό του μέσα στο σπίτι του μπορεί να το κάνει να χτυπήσει πάλι μέσα από την “εύρεση συσκευής” κι έτσι να το εντοπίσει ενώ, τέλος, μπορεί να κλειδώσει απομακρυσμένα τη συσκευή του και να αποτρέψει οποιονδήποτε από την πρόσβαση στο περιεχόμενό του ή ακόμη και να διαγράψει το περιεχόμενο.

Για την λειτουργία όμως όλων των παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία “εύρεση συσκευής”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γεωργιος Βιδουρης

Ναι, θέλω να ενημερώνομαι ευχαριστώ!

Orsonn

Interesty! )))

Makis

Εμφανίζει και αυθαίρετα κτίρια; 😂

Vendetta

Βασίλη τι εκάνες στο Hilton?
Είχα σύσκεψη μωράκι μου.
Στην σουίτα ήταν η σύσκεψη?

ΜakisReloaded

XAAXAXAXAXA ωραιοι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.