H Ευρώπη ζητά από τo Google Search να αφαιρέσει ρωσικά sites

Google, H Ευρώπη ζητά από τo Google Search να αφαιρέσει ρωσικά sites

Google, H Ευρώπη ζητά από τo Google Search να αφαιρέσει ρωσικά sites

Στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία, η Ευρώπη ζητά από την Google να βγάλει ρωσικά sites από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Το αίτημα αυτό αφορά στα κρατικά ρωσικά sites που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με τη συλλογιστική της Ευρώπης, τα αποτελέσματα μίας μηχανής αναζήτησης έχουν πολύ κρίσιμο ρόλο στην κυκλοφορία περιεχομένου, επομένως θα πρέπει να τεθούν περιορισμοί στην εμφάνιση του περιεχομένου από τα ρωσικά sites μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει περιεχόμενο αποτελεσμάτων που αφορούν σε κρατικά μέσα της Ρωσίας, για τα αποτελέσματα που εμφανίζονται σε αναζητήσεις που γίνονται εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με την απαγόρευση μετάδοσης των καναλιών RT και Sputnik και τον περιορισμό των αναμεταδόσεων από τη Ρωσία.

Στην επιστολή προς της Google, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει:

“The activity of search engines plays a decisive role in the overall dissemination of content in that it renders the latter accessible to any internet user making a search on the basis of the content indication or related terms, including to internet users who otherwise would not have found the web page on which that content is published…Consequently, if search engines such as Google did not delist RT and Sputnik, they would facilitate the public’s access to the content of RT and Sputnik, or contribute to such access.

Η Google δημοσίευσε την επιστολή που έλαβε από την Ευρώπη με το σχετικό αίτημα για λόγους διαφάνειας, ενώ τονίζεται ότι η συγκεκριμένη αφαίρεση περιεχομένου από τη μηχανή αναζήτησης θα πρέπει να αφορά και στο περιεχόμενο που ανεβάζουν ιδιώτες και αναφέρεται σε όσα παραπέμπουν σε ρωσικά sites όπως το RT ή το Sputnik.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Αυτο θα πει δημοκρατια.μπραβο σιωνιστικη ΕΕ επιτελους εριξες την μασκα οχι τωρα βεβαια αλλα εδω και 10 χρονια.
Δεν ειναι τυχαιο οτι σε δημιουργησαν οι σιωνιστες τραπεζιτες με τον σιωνιστη χιτλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.