H Google απειλεί με αποχώρηση από την Αυστραλία εξαιτίας της νομοθεσίας

, H Google απειλεί με αποχώρηση από την Αυστραλία εξαιτίας της νομοθεσίας

Την πρωτοφανή απειλή της παύσης προσφοράς των υπηρεσιών της μηχανής αναζήτησης εξέφρασε η Google, λόγω της εφαρμογής νέων νόμων. Είναι η πρώτη φορά αυτή που η Google φέρεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει μία χώρα του δυτικού κόσμου.

Η νομοθεσία αφορά στην υποχρέωση της Google να πληρώνει τους παρόχους ειδησεογραφικού περιεχομένου, των οποίων τα άρθρα και τις δημοσιεύσεις χρησιμοποιεί η μηχανή αναζήτησης της Google και τα εμφανίζει στα σχετικά αποτελέσματα. Η Google γνώριζε για τις προθέσεις του Αυστραλού νομοθέτη εδώ και καιρό και είχε επιδοθεί σε αρκετό lobbying για να ανατρέψει την εφαρμογή της νομοθεσίας, χωρίς αποτέλεσμα.

Η απάντηση του Αυστραλού Πρωθυπουργού ήταν άμεση και ηχηρή, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση δεν απαντά σε απειλές, όπως αυτή περί της παύσης της λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τη λογική του νομοθέτη, πάντως, η λειτουργία της Google και του Facebook δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε επίπεδο ανταγωνισμού σε online παρόχους ειδησεογραφικού περιεχομένου που μεταφράζεται σε μείωση εσόδων για αυτούς.

Παρόμοιες απειλές με εκείνες της Google έχει εκφράσει και το Facebook, το οποίο βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της εν λόγω νομοθεσίας. Αξίζει να παρακολουθούμε το θέμα στην Αυστραλία, καθώς ανοίγει ένα μεγάλο πεδίο συζήτησης για τη διανομή και τον έλεγχο του περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Κάποια στιγμή όλο και κάποιον πρέπει να πληρώσει. Καλύτερα αυτούς παρά τους εκατομμύρια youtubers που σου δείχνουν τα ψώνια τους, τα σκουπίδια τους κλπ

Erevos

Πόσο δίκιο έχεις φίλε, μας έχουν τρελάνει στις διαφημίσεις.

Erevos

Υπάρχει και το bing.

Ευάγγελος

Η ακόμα καλύτερα το DuckDuckGo ή Ecosia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.