H Google παρουσιάζει το δικό της chatbot – Με την ονομασία Bard

Google Bard, H Google παρουσιάζει το δικό της chatbot – Με την ονομασία Bard

Η Google εμφανίζεται έτοιμη να κοντράρει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT με το δικό της “έξυπνο” chatbot με την ονομασία Bard.

Το Bard βασίζεται στο δικό της υπάρχον από το 2021 διαλογικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Lamda, το οποίο ένας ειδικός που είχε δοκιμάσει, είχε περιγράψει ότι έδινε τόσο ανθρώπινες απαντήσεις που έφτανε κανείς να πιστέψει ότι είναι άνθρωπος. Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην υπάρχουσα μηχανή αναζήτησης της. Στόχος είναι η μηχανή της να μπορεί πλέον να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου “είναι ευκολότερο να μάθει κανείς πιάνο ή κιθάρα;”. Έως τώρα η μηχανή της Google απλώς παραθέτει συνδέσμους σε σχετικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, αλλά προφανώς οι χρήστες θα προτιμούσαν μια έτοιμη απάντηση από την ίδια τη μηχανή.

Τα chatbots με τεχνητή νοημοσύνη έχουν ακριβώς σχεδιαστεί για να δίνουν απαντήσεις σε πολύπλοκα και αξιολογικά ερωτήματα χρηστών, βρίσκοντας πληροφορίες μέσω διαδικτύου και παρουσιάζοντας τις έτοιμες σε μορφή κειμένου. Το ChatGPT, που κυκλοφόρησε στις 30/11/2022, μπορεί μέσα μερικά δευτερόλεπτα να δημιουργήσει από εκθέσεις για μαθητές και εργασίες για φοιτητές μέχρι δημοσιογραφικά και επιστημονικά άρθρα, ομιλίες για πολιτικούς, ποιήματα και τραγούδια.

Η Google, ως ηγέτης των αναζητήσεων, θέλει να διασφαλίσει τουλάχιστον πως το Bard δεν θα δίνει παραπλανητικές ή ανεύθυνες απαντήσεις. Ούτε πάντως η ίδια διευκρίνισε πώς το Bard θα εμποδιστεί να κάνει χρήση ψευδούς, προσβλητικού ή επιβλαβούς online περιεχομένου.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Internet Chrome Google

Google Chrome: Αλλάζει τα σχέδιά της – Τα cookies δεν καταργούνται τελικά

Η Google φαίνεται πως ακυρώνει τα σχέδια για την κατάργηση των cookies από το Chrome, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή.