H Meta δηλώνει (ξανά) πίστη και αφοσίωση στο metaverse

meta metaverse, H Meta δηλώνει (ξανά) πίστη και αφοσίωση στο metaverse

Αν και αναγνωρίζει ότι το 2022 ήταν “πιο δύσκολο από ό,τι περιμέναμε” για τα σχέδια για το metaverse, η Meta παραμένει προσηλωμένη στην τεχνολογία, έγραψε ο CTO της Reality Labs, Andrew Bosworth, σε ένα blog post. Έτσι, σκοπεύει να διαθέσει το 20 τοις εκατό των συνολικών δαπανών της στα Reality Labs το 2023, με το μισό από αυτό να πηγαίνει απευθείας σε πρωτοβουλίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Το ποσό αυτό είναι περίπου το ίδιο με πέρυσι.

Αυτή τη χρονιά η Meta έβαλε δισεκατομμύρια σε project για το metaverse και είδε ζημιά 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα Reality Labs κατά τα πρώτα τρία τέταρτα του 2022. Οι οικονομικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με πιέσεις στις βασικές δραστηριότητες της Meta, έκαναν την εταιρεία να σκεφτεί πολύ τις επενδύσεις που κάνει. Και, σύμφωνα με τον Bosworth, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αντιστροφή της πορείας τώρα θα μπορούσε να έχει “καταστροφικές συνέπειες”.

Όπως επισήμανε, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook (DAU) ήταν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, επομένως η επένδυση 20 τοις εκατό στα Reality Labs “είναι λογική για μια εταιρεία που δεσμεύεται να παραμείνει στην αιχμή” της τεχνολογίας AR.

Παρά το γεγονός ότι η Reality Labs χάνει χρήματα, οι δαπάνες επέτρεψαν στη Meta να αναπτύξει «θεμελιώδη κομμάτια τεχνολογίας» για το μέλλον, είπε ο Bosworth. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Quest Pro headset μικτής πραγματικότητας με παρακολούθηση ματιών και προσώπου. “Θα ζούμε με τα οφέλη αυτής της δουλειάς για τις επόμενες δεκαετίες”.

“Το όραμά μας για αληθινά γυαλιά AR θα απαιτήσει χρόνια προόδου κάνοντας τις συσκευές μας πιο λεπτές, ελαφρύτερες, γρήγορες και ισχυρότερες, όλα αυτά ενώ καταναλώνουν πολύ λιγότερη ισχύ μπαταρίας και παράγουν πολύ λιγότερη θερμότητα”, πρόσθεσε.

Βραχυπρόθεσμα, η Reality Labs εργάζεται για να βελτιώσει το σύστημα avatar, να επεκτείνει το Horizon Worlds, να παρουσιάσει ένα Meta Question Gaming Showcase την άνοιξη και να αποκαλύψει τον «διάδοχο του Meta Quest 2″ κάποια στιγμή του χρόνου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.