Μαζική “επίθεση” από χάκερ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας

χάκερ, Μαζική “επίθεση” από χάκερ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας

Το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να έχει παραλύσει, ύστερα από μαζική επίθεση χάκερ στο δίκτυο του NHS, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Σύμφωνα με το “The Telegraph”, τα νοσοκομεία της χώρας έχουν πέσει θύματα της επίθεσης  ransomwareΌπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τηλεφωνικές τους γραμμές ή το ίντερνετ, ενώ μερικά αναγκάζονται να στέλνουν τους ασθενείς αλλού, εκτός αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.

Σε μερικά νοσοκομεία έχουν ζητήσει από τους ασθενείς να μην μεταβαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη δεν είναι γνωστό το συνολικό μέγεθος του προβλήματος, αλλά σύμφωνα με τον Independent, τουλάχιστον 16 νοσοκομεία στo Nottingham, το Blackburn, το Hertfordshire, το Cumbria και το Λονδίνο  έχουν καταρρεύσει και σε πολλές περιπτώσεις τα τηλέφωνα ή οι υπολογιστές δεν λειτουργούν.

Φαίνεται ότι πρόκειται για επίθεση ransomware, όπου οι δράστες δεν επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιοήσουν τον υπολογιστή τους, μέχρι να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Ο Independent αναφέρει ότι σε ηλεκτρονικά μηνύματα προσωπικό κάποιου από τα νοσοκομεία που έχουν πληγεί δήλωσε: “Υπάρχει ένα μήνυμα που λέει ότι οι υπολογιστές μας είναι υπό τον έλεγχό τους και χρειάζεται να πληρώσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό”. “Και τώρα όλα χάθηκαν”, προσθέτει.

Το μύνημα αναφέρει ότι οι χρήστες, αν θέλουν να ανακτήσουν τα αρχεία τους, θα πρέπει να πληρώσουν 300 δολάρια σε bitcoin σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι όσο ο χρόνος περνά η τιμή θα αυξάνεται και τα αρχεία σταδιακά θα διαγραφούν.

χάκερ, Μαζική “επίθεση” από χάκερ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αλήτες….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.