Χάκερς παραβίασαν τα ΜΜΜ του San Francisco – Zήτησαν λύτρα 70.000 δολ.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπεύθυνους των μέσων μαζικής μεταφοράς στο San Francisco μιας και τα συστήματα έπεσαν θύμα επιθέσεων από χάκερς. Η επίθεση στο MUNI (Municipal Transportation Agency) έγινε αργά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Αυτό επέτρεψε σε χιλιάδες επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς δωρεάν. Στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ήταν γραμμένα τα μηνύματα “Out of Service” και “Metro Free”.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν την επίθεση την Παρασκευή το βράδυ και μάλλον έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Στους σταθμούς αναγραφόταν από τους χάκερς το συγκεκριμένο μήνυμα: “You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter”

Οι χάκερς εκτιμάται ότι είναι Ρώσοι και ζήτησαν από τις αρχές το ποσό των 100 bitcoin (70.000 δολάρια) για να ελευθερώσουν το σύστημα. Η διορία τους ήταν μέχρι την Κυριακή, αλλά δεν γνωρίζουμε αν δόθηκαν τα χρήματα αυτά, ή βρέθηκε κάποιος άλλος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου των ΜΜΜ.

Όπως αναφέρει το BBC, η Yandex είναι μια ρωσική εταιρεία που μεταξύ άλλων παρέχει εργαλεία για email και social networking. Πάντως οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι τα ίδια τα μέσα μεταφοράς δεν επηρεάστηκαν και ότι ερευνούν το γεγονός.

trains hacked

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook

To Facebook μαρκάρει τις σατιρικές σελίδες για να μην μπερδευόμαστε…

Το Facebook αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.

Internet Facebook Instagram WhatsApp

Έπεσαν Facebook, Instagram και WhatsApp για αρκετή ώρα

Η πρόσβαση σε Facebook, Instagram και WhatsApp δεν ήταν εφικτή για χιλιάδες χρήστες, αλλά το πρόβλημα διορθώθηκε.

Internet YouTube Kids

Το YouTube Kids είναι μια… ωδή στον καταναλωτισμό!

Όσοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το YouTube Kids για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Ψηφιακή Μέριμνα, LG, NASA, Facebook, Volvo, Survivor [S01E28 – 01/04/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για LG smartphones, NASA στον Άρη, πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook και Volvo XC40 Plug-In Hybrid T5.