Η Hellas OnLine προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των dialers

Hellas OnLineΣτα πλαίσια προστασίας των πελατών της, η Hellas OnLine θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να προκύψουν από την χρήση dialer.

Ο dialer τροποποιεί τον αριθμό κλήσης και πραγματοποιεί κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός. O dialer είναι λογισμικό που συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή, αφού έχει εγκατασταθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC), ενίοτε χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Το λογισμικό αυτό εγκαθίσταται ανεξάρτητα από τον πάροχο που προσφέρει υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet. Κάποιες ιστοσελίδες (web sites) ζητούν από τους χρήστες να αποδεχθούν συγκεκριμένους όρους και συνθήκες, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον ή σε περιορισμένης χρήσης περιεχόμενο. Με την αποδοχή των όρων, «Accept» ή «Agree», το λογισμικό εγκαθίσταται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και απενεργοποιεί τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις σύνδεσης στο Internet.

Η Hellas OnLine σας προτείνει τους παρακάτω τρόπους αντιμετώπισης:
Προτού «κατεβάσετε» οποιαδήποτε εφαρμογή λογισμικού, ειδικά από ιστοσελίδες που δεν γνωρίζετε, είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις καθώς και τους σχετικούς όρους και συνθήκες που εμφανίζονται.

Συγκεκριμένα:

Συχνός έλεγχος του ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω προγράμματος προστασίας (antivirus)
Εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος προστασίας (firewall)
Έλεγχος συνδέσεων αγνώστου προελεύσεως
Εγκατάσταση λογισμικού γονικού ελέγχου (parental control)
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή/και καλέστε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο τηλέφωνο 210-6151000.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook

Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

To ισχυρότερο εργαλείο του, το News Feed, χρησιμοποιεί το Facebook προκειμένου να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη των χρηστών του.

Internet Bitcoin

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Οι φόβοι εμφάνισης μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κίνα συμπαρασύρουν την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Internet Netflix

Netflix: Παρουσιάζει δωρεάν εκδοχή του στην Κένυα

Το Netflix, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει κοινό σε νέες αγορές, προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν στην Κένυα.

Internet Vodafone WIND COSMOTE

Ψηφιακό χάσμα: 3.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτός δικτύου

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ψηφιακό χάσμα είναι μεγάλο, αλλά μπορεί να διορθωθεί πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε.