Horizon Worlds: Η VR πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Meta, Horizon Worlds: Η VR πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Meta, Horizon Worlds: Η VR πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Το Facebook, με τη μετονομασία του σε Meta, έχει ποντάρει πολλά στο metaverse και την εικονική πραγματικότητα, επενδύοντας δισεκατομμύρια ετησίως για την κατασκευή υλικού και λογισμικού που εκτείνεται πέρα ​​από τα παραδοσιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα δείγμα αυτών έχουμε δει με την κυκλοφορία του Horizon Worlds, της κοινωνικής πλατφόρμας VR για τα ακουστικά Quest. O εικονικός αυτός κόσμος παρουσιάστηκε στη διαφήμιση της Meta για το Super Bowl, με τον Mark Zuckerberg να το αποκαλεί «πυρήνα του οράματός μας για το metaverse».

Σε ένα all-hands meeting νωρίτερα στην εβδομάδα, ο Chief Product Officer της εταιρείας, Chris Cox, έδωσε στους υπαλλήλους μια μη αναφερθείσα ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη των χρηστών του Horizon. Όπως είπε, από τότε που το Horizon Worlds κυκλοφόρησε σε όλους τους χρήστες του Quest στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις αρχές Δεκεμβρίου, η μηνιαία βάση χρηστών του έχει αυξηθεί κατά 10 φορές σε 300.000 άτομα, σύμφωνα με έναν υπάλληλο που άκουσε την παρατήρηση.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Joe Osborne, επιβεβαίωσε τα στατιστικά στοιχεία και είπε ότι περιλαμβάνει χρήστες του Horizon Worlds και του Horizon Venues, μιας ξεχωριστής εφαρμογής για παρακολούθηση ζωντανών εκδηλώσεων σε VR που χρησιμοποιεί τα ίδια avatars και βασικούς μηχανισμούς. Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει το Horizon Workrooms, μια εμπειρία συνδιάσκεψης VR που βασίζεται σε ένα σύστημα πρόσκλησης.

Πριν από την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο, το Horizon Worlds βρισκόταν σε μια ιδιωτική beta για τους δημιουργούς προκειμένου να δοκιμάσουν τα εργαλεία δημιουργίας κόσμου. Όπως λειτουργεί και η πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox ή το Minecraft της Microsoft, το Horizon Worlds επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν προσαρμοσμένα περιβάλλοντα για να κάνουν παρέα και να παίζουν παιχνίδια ως avatar χωρίς πόδια.

Η Meta ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι 10.000 ξεχωριστοί κόσμοι έχουν χτιστεί στο Horizon Worlds μέχρι σήμερα και η ιδιωτική της ομάδα στο Facebook για δημιουργούς αριθμεί πλέον πάνω από 20.000 μέλη.

Aν και το Horizon Worlds δεν αποφέρει ακόμα χρήματα στη Meta, υπάρχει μεγάλη πίεση προκειμένου να πάει καλά, με δεδομένη την πτώση της μετοχής της εταιρείας, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν αυτή τη στροφή της στο  metaverse.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.