Η Apple αφαίρεσε από το AppStore εφαρμογή Instagram που παρακολουθεί τους χρήστες

Instagram Like Patrol Apple Remove AppStore

Η Apple αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή Like Patrol, διότι παραβιάζει τους όρους της εταιρείας. Πριν την απομάκρυνση του app, το Instagram είχε στείλει στους δημιουργούς επιστολή η οποία απαιτούσε τη διακοπή της λειτουργίας του, διότι παραβίαζε του όρους της πλατφόρμας σχετικά με τη συλλογή δεδομένων.

Τι είναι το Like Patrol

Τον Οκτώβριο, το Instagram αφαίρεσε την καρτέλα “Παρακολούθηση” από την εφαρμογή του. Ο λόγος ήταν ότι αυτή η καρτέλα χρησιμοποιούσε και μοιράζονταν πολλά δεδομένα του χρήστη, με όσους τον ακολουθούσαν. Το Like Patrol αποφάσισε να αναπληρώσει το κενό, αλλά το πήγε δέκα βήματα πιο πέρα.

Το app αυτό ήταν επί πληρωμένη και χρέωνε τους χρήστες του με $80 τον χρόνο, για να τους παρέχει τις υπηρεσίες του. Με βάση την περιγραφή του, το Like Patrol ειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποιος που ακολουθεί κάνει like σε κάποια δημοσίευση ή τι σχολιάσει.

Αν η δράση του Like Patrol σταματούσε εκεί, όλα θα ήταν καλά. Ωστόσο, το app κατηγοριοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει με βάση το φύλο και την εμφάνιση του εκάστοτε χρήστη. Έτσι, ενημερώνει τον συνδρομητή αν αυτός που έκανε like ή σχολίασε είναι άνδρας ή γυναίκα, και αν είναι εμφανίσιμος ή όχι.

Πώς δικαιολογεί την ύπαρξη του app ο δημιουργός του

Σύμφωνα με το ιδρυτή της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το Like Patrol, , Sergio Luis Quintero, η εφαρμογή του είναι μία ενισχυμένη έκδοση της καρτέλας “Παρακολούθηση” που είχε το Instagram. Τονίζει πώς εάν το δικό τους app παραβιάζει οποιαδήποτε πολιτική του κοινωνικού δικτύου, τότε το ίδιο την παραβίαζε για οκτώ χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2019.

Επίσης, ανέφερε ότι το Like Patrol δεν παραβιάζει κανέναν όρο της Apple. Οπότε, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το Instagram του επιτίθεται και η εταιρεία του Cupertino απομάκρυνε το app από το κατάστημα της.

Ποιο το μέλλον της εφαρμογής

Ο Sergio Luis Quintero ανέφερε ότι θα κάνουν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή open source, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει.

Ποιος ξέρει, ίσως γεμίσουν τα καταστήματα εφαρμογών με apps παρακολούθησης των χρηστών στα social media.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers ransomware FBI

REvil Ransomware: Και όμως, οι Hackers χακάρονται…

Η ομάδα Hackers που είναι γνωστή για το REvil ransomware που έχει επιτεθεί στην Apple έπεσε θύμα hacking από το FBI.

Internet Twitch

To Twitch δοκιμάζει ένα νέο rewind button για τα livestreams

Πατώντας το κουμπί, ο θεατής επιστρέφει πίσω δύο λεπτά στη ροή,  δηλώνει το Twitch

Internet Pinterest TikTok

To Pinterest επανασχεδιάζει το home feed του για να μιμηθεί το Tik Tok

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που κάνει το Pinterest είναι ο επανασχεδιασμός του home feed και η δημιουργία μιας νέας καρτέλας που λέγεται “Watch”. 

Internet Bitcoin

To Bitcoin φτάνει στην ιστορική τιμή ρεκόρ των 66.000 δολαρίων

To πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, κατέκτησε μία ιστορική κορυφή, αγγίζοντας σε αξία τα 66.000 δολάρια.