Η Apple αφαίρεσε από το AppStore εφαρμογή Instagram που παρακολουθεί τους χρήστες

Instagram, Η Apple αφαίρεσε από το AppStore εφαρμογή Instagram που παρακολουθεί τους χρήστες

Η Apple αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή Like Patrol, διότι παραβιάζει τους όρους της εταιρείας. Πριν την απομάκρυνση του app, το Instagram είχε στείλει στους δημιουργούς επιστολή η οποία απαιτούσε τη διακοπή της λειτουργίας του, διότι παραβίαζε του όρους της πλατφόρμας σχετικά με τη συλλογή δεδομένων.

Τι είναι το Like Patrol

Τον Οκτώβριο, το Instagram αφαίρεσε την καρτέλα “Παρακολούθηση” από την εφαρμογή του. Ο λόγος ήταν ότι αυτή η καρτέλα χρησιμοποιούσε και μοιράζονταν πολλά δεδομένα του χρήστη, με όσους τον ακολουθούσαν. Το Like Patrol αποφάσισε να αναπληρώσει το κενό, αλλά το πήγε δέκα βήματα πιο πέρα.

Το app αυτό ήταν επί πληρωμένη και χρέωνε τους χρήστες του με $80 τον χρόνο, για να τους παρέχει τις υπηρεσίες του. Με βάση την περιγραφή του, το Like Patrol ειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποιος που ακολουθεί κάνει like σε κάποια δημοσίευση ή τι σχολιάσει.

Αν η δράση του Like Patrol σταματούσε εκεί, όλα θα ήταν καλά. Ωστόσο, το app κατηγοριοποιεί τα στοιχεία που συλλέγει με βάση το φύλο και την εμφάνιση του εκάστοτε χρήστη. Έτσι, ενημερώνει τον συνδρομητή αν αυτός που έκανε like ή σχολίασε είναι άνδρας ή γυναίκα, και αν είναι εμφανίσιμος ή όχι.

Πώς δικαιολογεί την ύπαρξη του app ο δημιουργός του

Σύμφωνα με το ιδρυτή της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το Like Patrol, , Sergio Luis Quintero, η εφαρμογή του είναι μία ενισχυμένη έκδοση της καρτέλας “Παρακολούθηση” που είχε το Instagram. Τονίζει πώς εάν το δικό τους app παραβιάζει οποιαδήποτε πολιτική του κοινωνικού δικτύου, τότε το ίδιο την παραβίαζε για οκτώ χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2019.

Επίσης, ανέφερε ότι το Like Patrol δεν παραβιάζει κανέναν όρο της Apple. Οπότε, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το Instagram του επιτίθεται και η εταιρεία του Cupertino απομάκρυνε το app από το κατάστημα της.

Ποιο το μέλλον της εφαρμογής

Ο Sergio Luis Quintero ανέφερε ότι θα κάνουν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή open source, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει.

Ποιος ξέρει, ίσως γεμίσουν τα καταστήματα εφαρμογών με apps παρακολούθησης των χρηστών στα social media.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Internet Instagram

To Instagram δοκιμάζει το Flipside για ένα πιο ιδιωτικό προφίλ

Το Instagram εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Flipside” που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα δευτερεύον προφίλ.