Apple και Google αποκάλυψαν πώς θα δουλεύει το tracking για τον κορονοιό

, Apple και Google αποκάλυψαν πώς θα δουλεύει το tracking για τον κορονοιό

Η Google και η Apple ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι θα ετοιμάσουν API τόσο για το Android όσο και για το iOS το οποίο θα επιτρέψει στις υπηρεσίες υγείας να παρακολουθούν τις συναντήσεις των ανθρώπων. Μέσα από αυτό, οι άνθρωποι θα μπορούν να ενημερωθούν για το αν έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν εκτεθεί στον ιό ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Η Google την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε αρχικά μία beta έκδοση της υπηρεσίας και πρόσφερε το SDK σε επιλεγμένους developers. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα θα τρέξει σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι αυτή που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στον μήνα, ενώ στην δεύτερη οι εταιρείες θέλουν να ενσωματώσουν αυτήν την λειτουργία παρακολούθησης στο λειτουργικό σύστημα.

, Apple και Google αποκάλυψαν πώς θα δουλεύει το tracking για τον κορονοιό

Η εφαρμογή σας ζητά να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις και αξίζει να σημειωθεί ότι το ID το οποίο δημιουργείται τυχαία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση του ανθρώπου.

Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα σας εμφανιστούν τρεις καρτέλες, με την καρτέλα “Exposures” να αναγράφει όλες τις πιθανές ημερομηνίες τις οποίες έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή του ιού. Έπειτα, η εθνική ή τοπική υπηρεσία υγείας θα σας ενημερώσει με το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.

, Apple και Google αποκάλυψαν πώς θα δουλεύει το tracking για τον κορονοιό

Στην καρτέλα “Notify others” θα μπορείτε να ενημερώνετε τους γύρω σας για το αν είστε θετικός στον ιό αφού βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η διαδικασία για την επαλήθευση θα διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία για να γίνει όμως αυτή θα απαιτείται η χρήση ενός μοναδικού αναγνωριστικού το οποίο έχει το εκάστοτε τεστ. Μέσα από αυτό το σύστημα, η Google και η Apple θα καταφέρουν να κρατήσουν μακρυά τους κακόβουλους χρήστες της εφαρμογής. Επιπλέον, θα υπάρχει μία καρτέλα με ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή απαγορεύεται να ζητάει πρόσβαση στην τοποθεσία ενώ τα ελάχιστα δεδομένα του χρήστη που συλλέγονται απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένες διαφημίσεις.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Σοβαρά προβλήματα με τη συγκεκριμένη τακτική. Το EFF έχει εκτεταμένη κριτική
https://www.eff.org/deeplinks/2020/04/apple-and-googles-covid-19-exposure-notification-api-questions-and-answers

και οι ειδικοί διαφωνούν. Για όποιον ενδιαφέρεται πολλά τεχνολογικά site μιλούν με ειδικούς που λένε πως υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να γίνει και ταυτοποίηση προσώπων

https://www.theverge.com/2020/4/11/21216803/apple-google-coronavirus-tracking-app-covid-bluetooth-secure

Η διαχείριση που κάνουν σε λίστες ασθενών τα κράτη δημιουργεί ακόμα περισσότερες αμφιβολίες. Ακόμα Apple και Google ζητούν να καταργηθεί μετά το πέρας της πανδημίας αλλά είναι αμφίβολο αν τα κράτη θα το επιτρέψουν.

νωντας

Σοβαρα τωρα?Τι νεοταξιτικα αρρωστα παιχνιδακια ειναι αυτα?Ρε ουστ απο δω!!!!!

Konstantinos

Καμία σχέση, απλά αν σκεφτεί κανείς το όφελος σε σχέση με το τι θα συλλέγεται ή πως θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλες τακτικές ταυτοποίησης/ελέγχου κοκ είναι απλά αμελητέο. Γιατί να μπει κανείς σε μια τέτοια ιστορία χωρίς να ξέρει πότε θα τελειώσει. Είναι καθαρά μια λύση χαμηλού κόστους να μειώσουν τις απώλειες από τα κέρδη λόγω οικονομικής ανάκαμψης. Η επιστροφή στην κανονικότητα σύντομα θα γλιτώσει πολλά από τις τσέπες και φυσικά εργαζόμενους. Είναι απαραίτητη; όχι. Είναι η απόλυτη λύση στο πρόβλημα; ούτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.