Η Ευρώπη χρειάζεται δικό της λειτουργικό σύστημα και browser;

Kulmuni, Η Ευρώπη χρειάζεται δικό της λειτουργικό σύστημα και browser;

Η Katri Kulmuni, η Φινλανδή Υπουργός Οικονομικών, θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα και δικό της browser. Η Kulmuni σημείωσε ότι αυτό θα μείωνε την εξάρτηση της ΕΕ από συγκεκριμένους τεχνολογικούς κολοσσούς και θα έκανε την ήπειρο λιγότερο ευάλωτη.

Ανεξάρτητη τεχνολογική Ευρώπη

Στη Φινλανδία βρίσκεται η βάση της Nokia Corporation, μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες που αναπτύσσουν τα 5G δίκτυα. Οι άλλες δύο είναι η Ericsson AB που βρίσκεται στη Σουηδία και η Huawei που έχει ως βάση την Κίνα.

Η υπουργός οικονομικών σημείωσε πως οι ανταγωνίστριες εταιρείες στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι πολύ πιο μπροστά τεχνολογικά από αυτές στην Ευρώπη. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κίνδυνος ασφάλειας που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΕ από ξένες εταιρείες είναι αρκετά υψηλός.

Φυσικά, η Kulmuni δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εταιρείες. Όμως, η ανησυχία των ΗΠΑ για παρακολούθηση από την Κίνα μέσω κατασκευαστριών όπως η Huawei και η ZTE, έχει επεκταθεί πλέον και σε άλλες χώρες. Οπότε, η πρόταση της Kulmuni δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Τέλος, η υπουργός οικονομικών θέλει η Ευρώπη να γίνει πιο αυτάρκης στον κυβερνοχώρο και να χρησιμοποιεί δικές της τεχνολογίες. Αυτές επεκτείνονται από την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού OS και browser, στην έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών, μέχρι και την ανάπτυξη AI τεχνολογιών και 5G δικτύων με τη χρήση δικών της τεχνολογιών και όχι της εκάστοτε Huawei.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimz

Υπάρχει και το θέμα του ποιος θα καθίσει να αναπτύξει όλο αυτό, και πως θα μεταβεί η υπάρχουσα εγκατεστημένη βάση στο νέο σύστημα…

alekos799

Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω.

panagiotis v.

και γιατι πιεζονται? linux και τελος

Πετρος

Μπούρδες, η Ευρώπη είναι καμένο χαρτι

Γιωργος

Απολυτα σωστος.

Κ Ν

Επιτέλους, η ΕΕ άρχισε να σκέφτεται και σε αυτό τον τομέα σαν μια ενιαία σοβαρή χώρα …για να γίνεις πραγματικά ανεξάρτητη πρέπει να ρίξεις χρήματα και κόπο σε πολλούς τομείς.
Ήδη, η ΕΕ φτιάχνει το αντίπαλο δέος του GPS, επενδύει σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα made in EU, ετοιμάζει κοινές δομές και φυσικά χρειάζεται δικό της λειτουργικό & browser…… μπορεί να το κάνει και να το υποστηρίξει έχει τόσες χώρες με υψηλή τεχνολογία & καινοτομία!

Γιωργος

Πλακα κανεις σιγουρα.
Η εε σκεφτεται μονο για τις πολυεθνικες και τις τραπεζες.
Ποτε δεν σκεφτηκε σαν χωρα ουτε ποτε θα σκεφτει.
Ηδη η εε διαλυεται.η γαλλια κανει οτι της κατεβει και καλα κανει η γερμανια παντα εκανε οτι γουσταρε,οι χωρες του βιζεγκραντ κανουν οτι θελουν η βρετανια καληνυχτισαι.
Ο ερντογαν τους παιζει μπαλα σαν να ειναι παιδια του νηπιαγωγιου..
Η οικονομια παει κατα διαολου ακομα και στην γερμανια και ολο το συστημα κρεμεται απο μια κλωστη στο να φαει κραχ.
Το OS την μαρανε βρε φιλε?

Φ. Κωστας

Σε τέτοια άρθρα πάντα υπάρχει ένας λινουξοπληκτος που θα πει την μπουρδα του.

Μιχάλης Β

Η Ευρώπη είχε δικό της λειτουργικό σύστημα και αυτό ήταν το Symbian OS. Η έρευνα και η υλοποίηση είχε βασιστεί σε κονδύλια της ΕΕ. Μιλάμε για εποχές που ήταν ελάχιστες οι τεχνολογικές εταιρείες που κάναν έρευνα και τα λεφτά πέφτανε με το τσουβαλι. Η Nokia κυρίως και λίγο η Ericsson είχαν βγάλει αξιόλογες συσκευές βασισμένες σε αυτό. Αλλά εξαιτίας ότι η ανάπτυξη γινόταν χωρίς περιορισμούς, η Nokia είχε την κατοχύρωση των πατεντών τις οποίες λίγο αργότερα πούλησε (μαζί με πολλές άλλες πατέντες) σε μια Αμερικανική εταιρεία…τη Microsoft! Και τώρα τι? Θέλουν επανάληψη του ίδιου έργου?

KM

Linux και γενικά ανοιχτό λογισμικό. Σίγουρα η EU έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Kostas

Πάρτε το meego που έχετε στα συρτάρια σας και λύσατε σε μια νύχτα το θέμα smartphone OS……

Γιωργος

Ευρωπαικες μπουρδες.
Η ευρωπαικη ενωση ειναι τελειωμενη απο την ελευση του ευρο.
Τωρα ειναι στην διαδικασια απολυτης διαλυσης και οχι os δεν χρειαζεται αλλα ουτε κολιβα.
Η βρετανια δεν εφυγε τυχαια απο αυτο το καραγκιοζιλικι που φτιαξανε οι απατεωνες τραπεζιτες με σχεδια του αδολφου χιτλερ.
Με τοσους ηλιθιους κανονες που επιβαλει ακοαμ και στα λουκανικα τι μηκος και τι βαρος θα εχουν αν φτιαξει λογισμικο το σιγουρο ειναι οτι δεν θα δουλεψει ποτε και απο την απιστευτη παρακολουθηση θα κρασαρει ακομα και στο μπουταρισμα.
Βαρεθηκα να ακουω ευρωενωσιακες μπουρδες νισαφι πια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.