Η Google διαφημίζει εταιρείες πειράζοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης

Google, Η Google διαφημίζει εταιρείες πειράζοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης

Φαίνεται ότι η Google “μαγειρεύει” τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες της γνωστής μηχανής αναζήτησης για να προωθεί συγκεκριμένες εταιρείες.

Τι λένε οι αναφορές

Σύμφωνα με αναφορά από το περιοδικό The Wall Street Journal, η Google χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που της επιτρέπουν να τροποποιεί τα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προβάλει στους χρήστες αποτελέσματα που αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ φροντίζει να αποκρύπτει αμφιλεγόμενα θέματα.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τη παραποίηση των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις μέσω της Google και έχει να κάνει με το πότε οι χρήστες αναζητούν θέματα που σχετίζονται με επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του WSJ, μερικές φορές ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google θα δώσει προτεραιότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρότερων, κάτι που φυσικά θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για τους μικρότερους εμπόρους και σίγουρα αποτελεί σοβαρή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής που ισχύει στο ελεύθερο εμπόριο.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Amazon, η Google, η Facebook και η Apple, βρίσκονται υπό κανονιστική εποπτεία σχετικά με τις τακτικές που ακολουθούν και το πώς αυτές επηρεάζουν τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Η δεύτερη κατηγορία, που περιέχει η αναφορά του WSJ, σχετίζεται με το γεγονός ότι η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης της Google αποφεύγει σκόπιμα ευαίσθητα ή αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η άμβλωση ή η μετανάστευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαβάσει κάτι που επιθυμεί ή θα τον βοηθούσε να λάβει γνώση για συγκεκριμένα θέματα.

Η Google αρνείται τα πάντα

Σε δήλωση της, η εταιρεία αρνήθηκε τα πάντα και τόνισε ότι πλέον ο τρόπος λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης της είναι ξεκάθαρος και δεν κρύβει περίεργους μηχανισμούς.

Παρόλο που η Google αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του WSJ, σχετικά με την τροποποίηση των αναζητήσεων, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας αντίστοιχων κατηγοριών.

Ίσως να έχει κάνει πιο ξεκάθαρο τον τρόπο λειτουργίας των αλγορίθμων που χρησιμοποιεί, αλλά ακόμη περιέχουν κρυφά σημεία τα οποία δεν αποκαλύπτονται διότι αποτελούν μέρος της “μυστικής συνταγής” της επιτυχίας.

Οπότε, είναι εύλογο συχνά να παρουσιάζονται τέτοιες αναφορές, οι οποίες δεν πρόκειται να πάψουν ποτέ. Τουλάχιστον όχι μέχρι να ξεκινήσει η Google να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, όσον αφορά τη μηχανή αναζήτησης της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.