Η Google φέρνει τα Tab Groups στον Chrome 73 για ομαδοποίηση των tabs;

Google φέρνει Tab Groups Chrome 73 ομαδοποίηση tabs, Η Google φέρνει τα Tab Groups στον Chrome 73 για ομαδοποίηση των tabs;

Η Google προσπαθεί σε κάθε νέα έκδοση του Chrome να φέρνει βελτιώσεις που αφορούν την εμπειρία χρήσης, κάτι το οποίο φαίνεται να γίνεται με ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται σχετικά με τα tabs που όλοι μας ανοίγουμε σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με φωτογραφία που εμφανίστηκε από τη δοκιμαστική έκδοση του Chrome 73, φαίνεται πως η Google ετοιμάζει τα Tab Groups, μια λειτουργία που θα ομαδοποιεί τα tabs που έχουμε ανοιχτά ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία αυτή εμφανίστηκε στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary για δοκιμή.

Ο Chrome Canary είναι μια από τις τέσσερις εκδόσεις του Google Chrome, με τις άλλες τρεις να είναι η Stable, Beta και Dev. Η τέταρτη, η οποία αντιστοιχεί στο “Canary”, περιλαμβάνει κάθε νέο χαρακτηριστικό που κυκλοφορεί για τον browser, χωρίς να δοκιμαστεί ή να έχει χρησιμοποιηθεί από τους μηχανικούς λογισμικού της Google, και για αυτό το λόγο η χρήση του είναι εξαιρετικά ασταθής και μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων.

Επιπλέον, η λειτουργία αυτή αναφέρεται στο ότι “οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τα tabs σε ομάδες ανάλογα με το περιεχόμενό τους”. Με λίγα λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες με tabs για να μην γεμίζει η οθόνη τους με πολλαπλά tabs και να ψάχνουν που βρίσκεται το κάθε τι. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να έχουμε μια ομάδα tabs που θα είναι τα αθλητικά νέα, μια ομάδα με video games, μια ομάδα με ειδησεογραφία. Επομένως, κάθε φορά που ο χρήστης θα πατάει πάνω σε κάποιο tab group, θα εμφανίζονται αυτά που περιλαμβάνει.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν τα πιθανά σενάρια χρήσης της συγκεκριμένης λειτουργίας, την οποία αναμένεται να δούμε στην stable έκδοση του Google Chrome όταν αυτή γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.