Η Nvidia χρησιμοποιεί την AI και δημιουργεί ανθρώπινα πρόσωπα μέσα από φωτογραφίες ανθρώπων


Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο θα εξελίσσεται και η τεχνητή νοημοσύνη μαζί με τις ικανότητές της, μιας και η Nvidia με τη χρήση της AI κατάφερε να δημιουργήσει πρόσωπα ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι πραγματικοί αλλά είναι αποτέλεσμα μίξης πολλών διαφορετικών, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά τους.
Το video απεικονίζει τα αποτελέσματα αυτής της μίξης χαρακτηριστικών από φωτογραφίες ανθρώπων και δείχνει πόσο έχει εξελιχθεί η AI έτσι ώστε να μπορέσει να “μάθει” και να δημιουργήσει φωτογραφίες ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι αληθινοί, αλλά προϊόν των ικανοτήτων που έχει η τεχνητή νοημοσύνη, και δε γνωρίζουμε σε ποιό σημείο θα φτάσουν στο μέλλον.
Το κολάζ φωτογραφίων που εμφανίζεται στο video, έχει δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη και πιο συγκεκριμένα από μια ομάδα ερευνητών της Nvidia, η οποία χρησιμοποίησε έναν τύπο AI που τον ονομάζει Generative Adversarial Network (GAN) με εντυπωσιακά και πολύ αληθοφανή αποτελέσματα.
Ο τίτλος της έρευνας είναι “A Style-Based Generator Architecture for Generative Adversarial Networks” και οι ερευνητές Tero Karras, Samuli Laine και Timo Aila από την Nvidia, δείχνουν πως επανασχεδίασαν την αρχιτεκτονική του GAN με τη μέθοδο “style-based design”. Σύμφωνα με αυτή, η AI μαθαίνει αυτόματα να ξεχωρίζει τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων, από τη στάση τους μέχρι τα μαλλιά και τις φακίδες τους.
Μετά την “εκπαίδευση”, το δίκτυο ξεκινάει να δημιουργεί εικόνες οι οποίες δε φαίνεται πως προήλθαν από τις πραγματικές φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν σαν πηγή, δημιουργώντας πρόσωπα τα οποία είναι στην ουσία νέοι άνθρωποι που είναι δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συνέχεια οι ερευνητές αναφέρουν πως το δίκτυο θεωρεί πως κάθε φωτογραφία που δημιουργεί είναι μια συλλογή από διαφορετικά “στυλ”, με κάθε ένα να επιδρά στη δημιουργία των φωτογραφιών της τεχνητής νοημοσύνης, με τους ερευνητές να μπορούν να “παίζουν” με το κάθε χαρακτηριστικό και να δημιουργούν κάθε φορά ένα νέο πρόσωπο.
Nvidia χρησιμοποιεί AI δημιουργεί ανθρώπινα πρόσωπα από φωτογραφίες ανθρώπων, Η Nvidia χρησιμοποιεί την AI και δημιουργεί ανθρώπινα πρόσωπα μέσα από φωτογραφίες ανθρώπων
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.