Η πανδημία φτιάχνει τη λίστα αγορών της φετινής Black Friday

0

Σε πρώτη ζήτηση για αγορές στη διάρκεια της φετινής Black Friday βρίσκονται τα προϊόντα τεχνολογίας και οι ψηφιακές συσκευές. Σε μια χρονική συγκυρία, που οι καταναλωτές χτίζουν μια καθημερινότητα με επίκεντρο το σπίτι, οι συσκευές είναι αυτές που υποστηρίζουν είτε την εργασία, είτε την ψυχαγωγία είτε τις οικιακές δραστηριότητες, όπως το μαγείρεμα και η άθληση.

Τα προϊόντα τεχνολογίας βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Η πανδημία έχει επιταχύνει τη μετάβαση στον ψηφιακό τρόπο ζωής, αναγκάζοντας ακόμη και εκείνους, που συνήθως θα είχαν επισκεφτεί ένα φυσικό κατάστημα για τις αγορές τους, να ψωνίσουν διαδικτυακά αναφέρει η GfK σε έκθεση με τίτλο “What’s hot this Black Friday”.

Black Friday 2020: Οι προσφορές που ξεχωρίσαμε

Η έρευνα παρατηρεί ότι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Black Friday, φέτος το ίδιο το προϊόν και όχι η τιμή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τους καταναλωτές. Η πανδημία έχει μετατοπίσει τους αγοραστές από το «θέλω» στο «έχω ανάγκη».

Τρεις είναι οι τάσεις που θα καθορίσουν τις αγορές των πολιτών κατά τη φετινή Black Friday, αλλά και την περίοδο των εορτών.

  • Η πρώτη και πιο σημαντική σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εργασία και μάθηση. Τα προϊόντα πληροφορικής και γραφείου, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, θα συνεχίσουν να είναι σε ζήτηση, καθώς ο κόσμος εργάζεται και μελετά από το σπίτι.
  • Η δεύτερη τάση σχετίζεται με την υγεία και την ευεξία. Η GfK αναμένει ότι τα smart watches, για παράδειγμα, θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις πωλήσεων τόσο στη διάρκεια της Black Friday, όσο και τις εβδομάδες που έπονται μέχρι τις γιορτές.
  • Η τρίτη τάση σχετίζεται με το φαγητό στο σπίτι. Καθώς οι άνθρωποι περνούν, πλέον, περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο για φαγητό. Το 69% των καταναλωτών διεθνώς δηλώνει ότι πλέον μαγειρεύει για διασκέδαση στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δηλαδή δέκα εκατοστιαίες μονάδες πάνω σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα