Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση σε 8Κ ανάλυση έγινε στην Ιαπωνία

Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση 8K ανάλυση Ιαπωνία, Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση σε 8Κ ανάλυση έγινε στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες όπως πάντα βρίσκονται μπροστά στον τομέα της τεχνολογίας για ακόμα μία φορά, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε ανάλυση 8K μέσω δορυφόρου.

Πολλοί ισχυρίζονται πως το 4K είναι υπεραρκετή ανάλυση για το ανθρώπινο μάτι, ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και η 8Κ ανάλυση είναι πραγματικότητα. Και ποια χώρα είναι καταλληλότερη για την προώθησή του από την τεχνολογικά ανεπτυγμένη Ιαπωνία, όπου ξεκίνησαν οι πρώτες δορυφορικές τηλεοπτικές μεταδόσεις σε 8K ανάλυση από το NHK.

Μετά από δύο χρόνια δοκιμών, η NHK κατάφερε να μεταδώσει την ταινία 2001: A Space Odyssey σε ανάλυση 8K και ήχο 22.2 καναλιών, χάριν στη βοήθεια της Warner Bros. που επεξεργάστηκε τα original αρνητικά 70mm αποκλειστικά για αυτή τη μετάδοση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να απολαύσουν 8K περιεχόμενο είναι ακόμα πολύ μικρός, όπως και η προσφορά προϊόντων αυτής της κατηγορίας, με το 4K να μην έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει το Full HD στην αγορά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros1980

Άχρηστη ανάλυση όταν το ανθρώπινο μάτι για να δει το 8κ πρέπει να έχει 75 ίντσες στα 3μετρα..

Κώστας Ζ.

@spyros1980 πήγαινε μια βόλτα στο πορτοκαλί κατάστημα ηλεκτρονικών να δεις 8Κ, και ξανα πες μου αν είναι άχρηστη ή οχι η ανάλυση.

Vladimiros

Αχρηστη ανάλυση το 8κ στις τηλεοράσεις δεν νομιζω να ειναι.. Αν εχεις μια 65αρα TV 8k θα ειναι ολα τα λεφτα..αλλα οχι για να βλεπεις ελληνικα κανάλια που προβαλει Hd αναλυση..ουτε καν 1080 δεν εχουμε ακομα..και τα τζαπωνια φτασαν τα 8κ..ποιος ξερει ποσα αλλα πραγματα εχουν ακομα που δεν ξερουμε εμεις…

manosz

Εμείς είμαστε στην εποχή του χαλκού σε σχέση με τους σχιστοματες

NtinosMD

Σαν ειδηση εντυπωσιακη αλλα στην καθημερινοτητα δεν αλλαζει μαζικα κατι για τον κοσμο στην Ιαπωνια. Αν αναλογιστει κανεις οτι διαμενουν σε σχετικα μικρα apartments οποτε μεγαλες οθονες ανω των 55 – ποσο μαλλον των ανω 65,70 ιντσων ( που εκει παιζουν μπαλα οι 8Κ αναλυσεις ) ειναι ηδη overkill, μοιαζει καθαρα για 1st world problem που δε θα πρεπε να απασχολει για Τζαπονια αυτη τη περιοδο και τοσο ενω εχουν αλλα τοσα να λυσουνε. Αδιαφορο σαν τεχνολογικη ειδηση παντως. Το wow-effect που προκαλεσε παντως η μεταβαση απο standart definition προς FHD δεν το προκαλει.

NtinosMD

…. εκτος κ αν εχουν βιτσια να βλεπουν tentacles σε 8Κ αναλυση HDR+ και δν ξερω εγω τι αλλο … οποτε παω πασο 😛

Παναγιώτης

Και εδώ στην Ελλάδα έχουμε την ξεφτίλα Digea που ακόμα δεν έχει full hd μετάδοση στην πόλη μου ( Βόλο ) και όχι μόνο.

Orfeas

Αρχικά ποιος βλέπει μη συνδρομητικά κανάλια πλέον. Τόση σκουπιδίλα που θες και να τη δεις σε ανάλυση > HD? Δε νομίζω ότι αξίζει. Τώρα αν έχεις συνδρομητικά και καλή σύνδεση καλώς. Με γεια σου με χαρά σου. Πόσο μάλλον αν μπορείς να βρεις και αρχεία 8Κ αλλά και τρόπο να τα προβάλεις στην τιβι να το απολαύσεις ακόμα καλύετρα. Ωραία καλή και δεκτή κάθε καινούργια τεχνολογία αρκεί να μπορείς να την κάνεις χρήση. Στη χώρα μας θέλουμε λίγα χρονάκια ακόμα..

Spyros1980

Κώστας Ζ. Μην τα λες έμενα αυτά να περάσω βόλτα κτλ γιατί έχω εχω τρελά με της τηλεορασεις έχω φτάσει σε σημείο να παίρνω ναυαρχιδες πανάκριβες και να αλλάζω κάθε χρόνο.Δεν είμαι λεφτάς ουτε το παίζω κάποιος απλά αυτό είναι η “τρελά” μου,το πάθος μου.
Πάμε τώρα στο θέμα μας:Όταν λέω “Άχρηστη” ανάλυση πες μου ειλικρινά τα επόμενα χρόνια που θα δεις 8κ ανάλυση..Να σου πω εγώ!το πολύ πολύ σε κάνα βιντεάκι στο YouTube!Εννοείται δεν μιλάω καν για κανάλια εδώ στην Ελλάδα Ούτε να το σκέφτεσαι! Θες για gaming?Ένα PC για να τρέξει 8κ θες προς το παρόν θες μια περιουσία,Καλά για κονσόλες Ούτε για αστείο!
Και όταν είπα πιο πριν ότι για να δει το ανθρώπινο μάτι 8κ ανάλυση πρέπει να έχεις 75αρα τηλεοραδη maximum στα 3μ θέασης αυτά είναι λόγια ειδικών και όχι δικά μου,Υπάρχει και ο σχετικός πίνακας εάν ψάχνεις στο internet..

Spyros1980

@Κώστας Ζ Όταν καταλάβεις πως το εννοώ το άχρηστη έλα ξανα πες μου!
8k να δεις τι;;βιντεάκια στο YouTube?Που θα δεις περιεχόμενο;σε κανάλια(εδώ γελάμε)
Gaming?Ένα PC για να τρέξει 8k native μια κάρτα γραφικών μόνο θες μερικές χιλιάδες ευρώ..
Όταν λοιπόν οι ειδικοί λένε ότι για να καταλάβει το ανθρώπινο μάτι μια τέτοια μεγάλη ανάλυση
Θα πρέπει να έχεις τηλεόραση στα 3μ θέασης τουλάχιστον 75αρα και άνω καταλαβαίνεις ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια το 8κ είναι πραγματικά άχρηστο!!

Κώστας Ζ.

@Spyros1980, το οτι δεν θα έχει εφαρμογή (που και εγώ μάλλον έτσι το κόβω να γίνεται, και συμφωνώ οτι χρειάζονται πολλά λεφτά και δεν είναι έτοιμη ανάλυση για να γίνει εμπορικά διαθέσιμη) δε σημαίνει οτι είναι άχρηστη. Άχρηστη, κατ’εμε, ήταν η 2Κ ανάλυση που δεν προσέφερε, σχεδόν, καμια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με το FHD. Το 8Κ όμως, είναι μέρα με τη νύχτα με το 4Κ, και αυτό, στα δικά μου μάτια δεν χωράει αμφισβήτηση.

Υ. Γ. Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω.

Spyros1980

Κώστας Ζ δεν με προσβάλλεις συζήτηση κάνουμε το ότι έβγαλε 2 απαντήσεις κολησε το site και δεν μου ανέβαζε το μήνυμα μου,δεν ήμουν επιθετικός μαζί σου συγγνώμη εάν φάνηκε ετσι!
Κοίτα και εγώ με το θέμα εικόνα είμαι καμένος,Όπως έγραψα πιο πάνω απλά βγάζουν συνέχεια κάτι για να τα αγοράζουμε εμείς!
Στο θέμα μας..Εννοείται θα έχει εκπληκτική εικόνα από την στιγμή που 8κ σημαίνει 4 φορές η ανάλυση του 4κ!!Το θέμα είναι όπως είπα θα αργήσει πολύ να γίνει στάνταρ αυτή η ανάλυση..κοίτα το 4κ που τόσα χρόνια έχει βγει και ο κόσμος ακόμα και σήμερα έχουν Foul HD τηλεοράσεις.
Το 8κ έχει και ένα άλλο κακό όπως είπα θες αναγκαστικά μεγάλες ίντσες σε μικρή απόσταση..
Εννοείται πως κάποια στιγμή και εγώ μέσα θα πάρουμε μια 8κ…

Νίκος

Υπάρχουν άτομα που βλέπουν ακόμα τα κανάλια της τηλεόρασης;και μετά λέμε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο…για κάνα νετφλιξ και κάνα ντοκιμαντέρ καλή είναι η τηλεόραση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet AI

Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.