Ημερίδα, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία

Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE) σε συνεργασία με την ΕΜηΠΕΕ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009. Στόχος της Ημερίδας είναι η διερεύνηση του roadmap και των θεμελιωδών πρακτικών για τη δημιουργία και καθιέρωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα…

… με βάση τις διεθνείς πρακτικές και το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 2010, τις υπάρχουσες συνθήκες και υποδομή και την αποδοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στο σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται, κρίνοντας παράλληλα την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Επίσης θα επιχειρηθεί μία αποτίμηση της συμβολής των ΤΠΕ σε θέματα Διαφάνειας και Δημοκρατίας, στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανάλογη εκδήλωση το 2006.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα είναι η δυνατότητα συμβολής των ΤΠΕ στη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών, η αποτύπωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Δημόσιας Διοίκησης για την ανάπτυξη βιώσιμων και χρήσιμων υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι κανόνες αξιολόγησης υποδομών και προτεραιοποίησης νέων απαιτήσεων, ο ρόλος του e-ΤΕΕ στη διαμόρφωση και τον ορισμό των προδιαγραφών και των σημείων συγκριτικής αξιολόγησης ανά Υπουργείο και Δημόσια Υπηρεσία, ο ρόλος των intermediary services- όροι εξασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ρόλος της κατάρτισης και διαμόρφωσης νέας κουλτούρας στο Δημόσιο Τομέα για την ανάπτυξη και υποστήριξη των νέων εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως επίσης και θέματα αξιοκρατίας και αναβάθμισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί ομιλητές από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, εκπρόσωποι μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κοινοτικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Το Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών του ΤΕΕ (e-TEE,) αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΤΕΕ, με στόχο να διευρύνει τον θεσμικό του ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους και για τα θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να δημιουργήσει ένα βασικό πόλο έκφρασης του συνόλου των επιστημόνων ΤΠΕ. 15.000 μηχανικοί ΤΠΕ αποτελούν ήδη μέλη του ΤΕΕ. Στο e-TEE μπορούν να εγγράφονται ως μέλη και μη μηχανικοί επιστήμονες ΤΠΕ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα και ώρα 9:00 π.μ.

Οργανωτική Επιτροπή
Γιαμπουράς Μανόλης
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, MBA μέλος ΔΕ ΤΕΕ, πρόεδρος προσωρινής ΔΕ eTEE

Φαρμάκη Θεοδώρα
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, γεν. γραμματέας ΕΜηΠΕΕ

Βολιώτης Σταμάτης
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, μέλος προσωρινής ΔΕ eTEE

Παπαδόπουλος Βασίλης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός , μέλος προσωρινής ΔΕ eTEE,

Μπογιατζής Δημήτρης
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, μέλος προσωρινής ΔΕ eTEE, μέλος ΕΕΕ Ηλεκτρονικών, αντιπρόεδρος ΕΜηΠΕΕ

Βλάχος Βασίλης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ

Ζούλιας Μανόλης
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.

Internet NASA Science

Επικοινώνησε με την Γη το ελικόπτερο Ingenuity που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη

Επιβίωσε από την τρομερή κάθοδο και προσγείωση του Perseverance Rover στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.