Το 75% της κίνησης στο internet θα είναι από mobile συσκευές το 2017

H τεχνολογία για τις mobile συσκευές, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και καλύτερη, αναγκάζοντας και τον πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα να αφήσει το PC και να ασχοληθεί περισσότερο με το smartphone ή το tablet του. Επιπλέον η μαζική παραγωγή τους, έχει ρίξει τις τιμές αρκετά, με όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον μια mobile συσκευή.

Αυτή την αυξανόμενη τάση για χρήση mobile συσκευών, κατέγραψε σε μια έρευνα η εταιρεία Zenith, η οποία υπολογίζει ότι το 2017, το 75% της κίνησης στο internet θα προέρχεται από mobile συσκευές. Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθος αυτό, το όχι τόσο μακρινό 2012, τα smartphones και τα tablet αντιπροσώπευαν μόνο το 40% της κίνησης του διαδικτύου.

Μέσα σε 5 χρόνια, αυτό το ποσοστό ανέβηκε κατά 35%, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος αν συλλογιστούμε ότι η αγορά των mobile συσκευών δεν έχει κορεστεί ακόμη, και θα συνεχίσει να ανεβαίνει και το 2018, φτάνοντας το 79%. Φέτος, η κίνηση αυτή υπολογίζεται στο 68% του συνόλου.

Όμως σε ποια χώρα του κόσμου χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές περισσότερο; Σύμφωνα με την Zenith, είναι η Ισπανία, με το 85% της κίνησης του internet να γίνεται μέσω φορητών συσκευών. Η Ιρλανδία από την άλλη, είναι η χώρα με την μεγαλύτερη υιοθέτηση φορητών συσκευών, με το 92% του πληθυσμού να έχει στην κατοχή του smartphone, και ακολουθεί η Ισπανία με 91%.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει επηρεάσει και τις online διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνα της Zenith, το 2018 το 60% των εσόδων, των διαφημιστικών εταιρειών παγκοσμίως, θα προέρχεται από τις διαφημίσεις σε φορητές συσκευές. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 134 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τα budget για εξωτερικές διαφημίσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ταινίες συνδυαστικά.

Το μέλλον όπως βλέπουμε βρίσκεται στις mobile συσκευές, με τον κόσμο να τις έχει αποδεχθεί και να τις χρησιμοποιεί καθημερινά, είτε για διασκέδαση, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Research 75% internet traffic mobile devices 2017, Το 75% της κίνησης στο internet θα είναι από mobile συσκευές το 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Πολύ Facebook ρε παιδιά……..
Πέρα από την πλάκα καλά τα smartphone και tablets αλλά σαν το pc δεν υπάρχει.
Εκεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ έχεις και επαγγελματική χρήση αλλά και διασκέδαση.

Ioannis

σιγουρα γιατι αν θες να μιλησεις μεσω των κοινωνικων δικτυων η να κανεις μια προχειρη αναζητηση στο ιντερνετ σε κατι βολευει περισσοτερο το κινητο απο την αποψη οτι ειναι συνεχω ανοιχτο. Τωρα οπως ειπε και παραπανω ο Αλεξανδρος για επαγγελματικη χρηση η οχι μονο για ποιο “ανετο”σερφαρισμα ενας υπολλογιστης δεν συγκρινεται με ενα κινητο

Χρήστος

Εδώ αξίζει να το υπενθυμίσουμε στη wind η οποία για κάποιος λόγους έχει μείνει πίσω στα 90s….

Νικ

Πήρα πρόσφατα giga h170hd3, i5 6500 3.2, 16gb ram 2400, κουτί, corsair τροφοδοτικό 700w, Samsung ssd 240gb όλα 600 ευρω και μεταχειρισμένη 960 110 ευρω. Άντε δώσε τώρα 1000 για τηλεφωνο. Μετά έλα για ένα fullhd στα 70fps να σε φύγει ο τακος.

Επίσης Sony action camera fullhd 60fps 119 ευρω.

Έλα και σύγκρινε μου μετά δυνατοτητες.

Απλα ο κόσμος σήμερα δεν ξέρει τι είναι υπολογιστής και τι ίντερνετ. Ίντερνετ νομίζει είναι το Facebook. Έλεγα σε κοπέλα κάνε αναζήτηση για τάδε συνταγή, και χρησιμοποιούσε την μηχανή του Facebook…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.