Έλεγχο των δεδομένων που λαμβάνουν οι third-party εφαρμογές και services παρέχει το Instagram στους iPhone users.
Το Instagram και το Facebook είναι από τα διασημότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τώρα το πρώτο δίνει στους χρήστες του περισσότερο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν third-party εφαρμογές οι οποίες απαιτούν την σύνδεση με τον Instagram λογαριασμό για να προσφέρουν μία σειρά από λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι εφαρμογές λαμβάνουν πρόσβαση σε πληροφορίες όπως το e-mail, το όνομα του λογαριασμού και άλλα.
Τώρα το Instagram ξεκινάει την προώθηση νέων λειτουργιών στα iPhone οι οποίες προσφέρουν περισσότερη προστασία δεδομένων. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις του Instagram και έπειτα στην καρτέλα Ασφάλεια μπείτε στην καρτέλα Εφαρμογές και Ιστότοποι και εκεί θα βρείτε όλα τα third-party services που έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας.
Μέσα από αυτήν την καρτέλα μπορείτε να καταργήσετε κάποιο third-pary app το οποίο έχετε συνδέσει παλαιότερα. Επιπλέον, υπάρχει μία νέα σελίδα εξουσιοδότησης η οποία συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που ζητούν οι εφαρμογές. Από εκεί μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε το app ή να ακυρώσετε την πρόσβαση.
Το update θα κυκλοφορήσει σταδιακά τους επόμενους έξι μήνες σύμφωνα με το Instagram.
Η Google ανακοίνωσε νέες AI-powered μορφές διαφήμισης για το Search και το AI Mode, με chatbots εταιρειών, εξατομικευμένες προσφορές και αγορά χωρίς έξοδο από την αναζήτηση.
Έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αλγόριθμος του YouTube δημιουργεί διαφορετικές πολιτικές «φούσκες» για αντρικά και γυναικεία προφίλ, ακόμα κι όταν ξεκινούν με τα ίδια ενδιαφέροντα.
Το Google Universal Cart είναι ένα ενιαίο, έξυπνο καλάθι αγορών που λειτουργεί σε πολλά καταστήματα, εντοπίζει προσφορές και ελέγχει συμβατότητα προϊόντων.
Σχόλια