Instagram Live: Νέα δυνατότητα στα Lives με περισσότερους από 2 ομιλητές

, Instagram Live: Νέα δυνατότητα στα Lives με περισσότερους από 2 ομιλητές

Το Instagram παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν κοινές ζωντανές ροές με τρία άλλα άτομα, επιτρέποντάς την ομαδική συνομιλία μέσω live βίντεο.

Με την ονομασία Live Rooms, η λειτουργία αυξάνει τον αριθμό των λογαριασμών που μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα IG Live από δύο σε τέσσερις. Έτσι είναι σαν το Zoom, αλλά περιορίζεται σε μέχρι τέσσερις συμμετέχοντες.

Ελπίζουμε ότι αυτό το εγχείρημα θα ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες – θα μπορείτε να ξεκινήσετε μια εκπομπή συνομιλίας, να διοργανώσετε συνεδρίες ή απλώς να επικοινωνήσετε με περισσότερα φίλους“, δημοσίευσε σε ανάρτησή το Instagram.

Η έναρξη ενός live με πάνω από 2 άτομα είναι σχεδόν ίδια με την έναρξη μιας ζωντανής μετάδοσης. Δεν χρειάζεται να τα προσθέσετε όλα στην αρχή ή όλα ταυτόχρονα, οπότε θεωρητικά θα μπορούσατε να εισάγεται τους άλλους ομιλητές στη μέση της συνομιλίας και όχι από την αρχή.

Το εγχείρημα αυτό φαίνεται να προσφέρει μια επιπλέον δυνατότητα η οποία θα είναι αρεστή προς το κοινό και θα εξυπηρετήσει περισσότερο τους χρήστες της εφαρμογής.

Δυστυχώς, το Live Rooms έχει κάποιους περιορισμούς που εμποδίζουν από τυχόν επικίνδυνες ενέργειες. Όποιος πχ έχει αποκλειστεί από έναν από τους συμμετέχοντες σε ένα Live δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό. Επίσης, εάν έχει απαγορευτεί κάποιος από το Live για παραβίαση των Οδηγιών κοινότητας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Live Room.

Οι ακροατές θα μπορούν επίσης να αναφέρουν και να αποκλείουν σχόλια, καθώς και να εφαρμόζουν φίλτρα σχολίων, με το Instagram να εξετάζει την προσθήκη περισσότερων εργαλείων εποπτείας τους επόμενους μήνες.

Δυνατότητες όπως το Shopping και το Live Fundraisers θα είναι διαθέσιμα στα Live Rooms και οι θεατές θα μπορούν να αγοράσουν τα σήματα όπως γίνεται στο Twitch. Αυτό επιτρέπει τον τον οικοδεσπότη να κερδίσει χρήματα μέσω από τα lives.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri σε πρόσφατη δήλωσή του παρουσίασε αυτή τη νέα δυνατότητα και επισήμανε ότι είναι μια λειτουργεία που έχει ζητηθεί εδώ και καιρό.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.