Instagram: Μπλοκάρει cartoon και meme που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς

Instagram, Instagram: Μπλοκάρει cartoon και meme που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς

Το 2017 μία 14χρονη κοπέλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Molly Russell, αυτοκτόνησε διότι είδε γραφικές εικόνες σχετικά με την αυτοκτονία στο Instagram και στο Pinterest. Από τότε το Instagram έχει ξεκινήσει να αποκλείει αντίστοιχο περιεχόμενο και τώρα η πλατφόρμα επεκτείνει τους αποκλεισμούς σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες.

Ποια επιπλέον μέτρα παίρνει η πλατφόρμα

Σε ένα blog post που δημοσίευσε, το Instagram δηλώσει ότι πλέον δεν θα επιτρέπει φανταστικές απεικονίσεις αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας, όπως για παράδειγμα σκίτσα, memes, περιεχόμενο από ταινίες ή cartoons που χρησιμοποιούν γραφικές εικόνες.

Επιπλέον, θα αποκλείονται και εικόνες οι οποίες μπορεί να μην απεικονίζουν άμεσα αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία, αλλά δείχνουν συναφής μεθόδους και υλικά για να επιτευχθούν.

Το Instagram σχολίασε ότι οι λογαριασμοί που μοιράζονται περιεχόμενο το οποίο αφορά την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό δεν θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις και στο Explore. Αντιθέτως, η πλατφόρμα θα φροντίζει να προωθούνται οργανισμοί όπως οι Σαμαρείτες και η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονίας.

Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 800.000 άνθρωποι κάθε χρόνο αυτοκτονούν και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη υψηλότερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξάλειψη αυτής της τάσης παρακολουθώντας τους λογαριασμούς των χρηστών για την εμφάνιση αυτοκτονικών τάσεων, ξεκινώντας προγράμματα διαδικτυακής ευαισθητοποίησης και εκπαιδεύοντας τους χρήστες ώστε να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια τάσης αυτοκτονίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοφιλής πλατφόρμα έχει λάβει ήδη μέτρα κατά του Bullying και τώρα φροντίζει να καταπολεμήσει τις αυτοκτονικές τάσεις των χρηστών της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram

Cristiano Ronaldo: “Έσπασε” το φράγμα των 500 εκατ. ακόλουθων στο Instagram

O Cristiano Ronaldo πέρα από τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα εντός γηπέδου, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε “βασιλιάς” του Instagram, καθώς μετά 500 εκατομμύρια ακόλουθους.

Internet apps Instagram

Το Instagram Web αποκτά νέα μοντέρνα εμφάνιση αλλά παραμένει χωρίς εφαρμογή για iPad

Έχει περάσει καιρός από τότε που το Instagram παρουσίασε την επιλογή της εισόδου στην εφαρμογή μέσα από ιστότοπο που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο από πρόγραμμα περιήγησης.

Business Facebook featured Instagram

Meta: Στην πόρτα της εξόδου 11.000 υπάλληλοι – Τι υποσχέθηκε ο Mark Zuckerberg

Ακολουθώντας το “κύμα” απολύσεων σε τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Twitter, η Meta ανακοίνωσε ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Internet Instagram Meta Social Media

H Meta επιτρέπει την πώληση NFT στο Instagram

Η Meta για ακόμη μία φορά δείχνει την έμπρακτη στήριξή της προς τα NFT, καθώς επιτρέπει στους δημιουργούς την άμεση πώλησή τους μέσα από το Instagram, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Creator Week.