Instagram: Μπλοκάρει cartoon και meme που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς

Instagram, Instagram: Μπλοκάρει cartoon και meme που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς

Το 2017 μία 14χρονη κοπέλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Molly Russell, αυτοκτόνησε διότι είδε γραφικές εικόνες σχετικά με την αυτοκτονία στο Instagram και στο Pinterest. Από τότε το Instagram έχει ξεκινήσει να αποκλείει αντίστοιχο περιεχόμενο και τώρα η πλατφόρμα επεκτείνει τους αποκλεισμούς σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες.

Ποια επιπλέον μέτρα παίρνει η πλατφόρμα

Σε ένα blog post που δημοσίευσε, το Instagram δηλώσει ότι πλέον δεν θα επιτρέπει φανταστικές απεικονίσεις αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας, όπως για παράδειγμα σκίτσα, memes, περιεχόμενο από ταινίες ή cartoons που χρησιμοποιούν γραφικές εικόνες.

Επιπλέον, θα αποκλείονται και εικόνες οι οποίες μπορεί να μην απεικονίζουν άμεσα αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία, αλλά δείχνουν συναφής μεθόδους και υλικά για να επιτευχθούν.

Το Instagram σχολίασε ότι οι λογαριασμοί που μοιράζονται περιεχόμενο το οποίο αφορά την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό δεν θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις και στο Explore. Αντιθέτως, η πλατφόρμα θα φροντίζει να προωθούνται οργανισμοί όπως οι Σαμαρείτες και η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονίας.

Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 800.000 άνθρωποι κάθε χρόνο αυτοκτονούν και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη υψηλότερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξάλειψη αυτής της τάσης παρακολουθώντας τους λογαριασμούς των χρηστών για την εμφάνιση αυτοκτονικών τάσεων, ξεκινώντας προγράμματα διαδικτυακής ευαισθητοποίησης και εκπαιδεύοντας τους χρήστες ώστε να αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια τάσης αυτοκτονίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοφιλής πλατφόρμα έχει λάβει ήδη μέτρα κατά του Bullying και τώρα φροντίζει να καταπολεμήσει τις αυτοκτονικές τάσεις των χρηστών της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.