Internet Archive: Διαθέσιμα περισσότερα από 10.000 παιχνίδια Amiga & εφαρμογές

Το δημοφιλέστερο ίσως 16-bit home computer είναι η σειρά υπολογιστών Amiga της Commodore η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985. Το Internet Archive κάνει διαθέσιμους χιλιάδες τίτλους της Amiga.

Η σελίδα Internet Archive ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και αρχικά ο στόχος ήταν η διατήρηση κλασσικών τίτλων από ιδιαίτερα δημοφιλής κονσόλες έτσι ώστε οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου να γνωρίσουν δημοφιλή παιχνίδια παλαιότερων ετών.

Περνώντας τα χρόνια έχουν προστεθεί αρκετοί επιπλέον τίτλοι, ενώ στις αρχές του μήνα προστέθηκε στο Internet Archive μια τεράστια συλλογή με περισσότερους από 10.000 τίτλους της θρυλικής Amiga.

Οι παλαιότεροι ήδη νοσταλγούν παιχνίδια όπως το Shadow of The Beast, τα Lemmings, το Kick Off, το Sensible World of Soccer και πολλά – πολλά ακόμη μιας και η Amiga εκτός από ένας εξαιρετικός υπολογιστής της εποχής με λειτουργικό σύστημα που τότε υποστήριζε λειτουργίες multitasking, εκμεταλλευόμενη τα ξεχωριστά κυκλώματα ήχου και γραφικών της γνώρισε τεράστια επιτυχία στους gamers.

Στα θετικά είναι ότι η λίστα των 10.000 τίτλων που προσέθεσε το Internet Archive δεν περιλαμβάνει μόνο games, για τα οποία η θρυλική Amiga φημίζεται, αλλά τόσο εφαρμογές όσο και demos τα οποια μπορείτε άμεσα να αναπαράγει κανείς από τον browser του χωρίς να χρειάζεται το σετάρισμα κάποιου emulator στον υπολογιστή.

Internet Archive, Internet Archive: Διαθέσιμα περισσότερα από 10.000 παιχνίδια Amiga & εφαρμογές

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amiga

Amiga: Η ιστορία του θρυλικού υπολογιστή

Πάμε να δούμε μαζί πως μια σειρά υπολογιστών που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 κατάφερε να φέρει την επανάσταση στους home υπολογιστές.

Games Amiga

Είμαστε όλοι gamers;

Υπάρχει μια τάση ανάμεσα στους gamers να διαχωρίζονται σε… κάστες ανάλογα με το αν παίζουν σε PC ή κονσόλα και όλοι οι υπόλοιποι δεν θεωρούνται gamers. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι είμαστε gamers και θα δούμε μαζί παρακάτω το γιατί.

Games Amiga

Έρευνα, Τα video games δεν σχετίζονται με την επιθετικότητα

Οι περισσότερες έρευνες συνήθως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα βίαια video games μας κάνουν επιθετικούς, όμως μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Huddersfield της Αγγλίας δείχνει το αντίθετο. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα των παικτών όταν σκότωναν εχθρούς στο βίαιο game ήταν πολύ μικρότερη από όταν έτρωγαν γκολ ή έκαναν φάουλ στο ποδοσφαιράκι.

Games Amiga

Χαρίζω, USB Joystick με 50 παιχνίδια Commodore 64 και Amiga 500

Εποχάρες με Commodore 64 και αργότερα Amiga 500. Δεκάδες λιωμένα joystick και χιλιάδες ώρες μπροστά από τα μονόχρωμα και μετέπειτα έγχρωμα monitors στερεοφωνικά ή μη! Ξαναζήστε τη χρυσή εποχή των videogames με το δώρο που σας χαρίζει το Techblog. To USB Joystick με 50 ενσωματωμένα παιχνίδια old skool! Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό.