Το ίντερνετ γίνεται η δεύτερη κυριότερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικανούς μετά την TV

Μπορεί να γράφαμε πρόσφατα ότι τα έντυπα δεν πρέπει να φοβούνται τελικά την ευρεία χρήση των smartphone και των tablets, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σημειώνεται σημαντική άνοδος του ίντερνετ ως μίας από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης για τους πολίτες. Στην Αμερική, τα βάζει σοβαρά και με την ΤV κατακτώντας τη δεύτερη θέση, καθώς αυτή αρχίζει να σημειώνει πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από έρευνα που έκανε η Pew στις ΗΠΑ, παρόλο που το ίντερνετ αποτελεί την δεύτερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικανούς, η διαφημιστική δαπάνη των εταιρειών εξακολουθεί να πηγαίνει κυρίως στην Τηλεόραση και τα έντυπα και ας είμαστε όλη την ημέρα μπροστά από μια οθόνη! Hello!

Εκείνο το στοιχείο που πρέπει πάντοτε να λαμβάνουμε υπόψη μας, πάντως, είναι ότι ο κόσμος του ίντερνετ και των smart συσκευών μπορεί να λειτουργεί ως μια παράλληλη πραγματικότητα, δηλαδή να βλέπω μπάλα στην τηλεόραση και ταυτόχρονα να διαβάζω σχόλια για τον αγώνα στο Twitter στο smartphone, επομένως μιλάμε για μια διαφημιστική σπαζοκεφαλιά.

, Το ίντερνετ γίνεται η δεύτερη κυριότερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικανούς μετά την TV

, Το ίντερνετ γίνεται η δεύτερη κυριότερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικανούς μετά την TV

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.