Το Internet of Things μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια απ’όσο νομίζουμε

Iot security threat

Μεγαλύτερη απειλή απ’όσο νομίζουμε αποτελεί για την ασφάλεια το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) σύμφωνα με έρευνα του Ponemon Institute και του Shared Assessments Program.

Η έρευνα με τίτλο: «Δεύτερη Ετήσια Έρευνα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Μια Νέα Εποχή Κινδύνου από Τρίτους» αναφέρει ότι το πρόβλημα με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων έγκειται στο ότι παρόλο που είναι χρήσιμο, αποτελείται από συσκευές από μια μεγάλη γκάμα τρίτων κατασκευαστών και προμηθευτών.

Το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι χωρίς ασφάλεια συσκευές IoT θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τον οργανισμό τους, αλλά μόνο το 29% τις ελέγχει ενεργά για απειλές από τρίτους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 άτομα, εκ των οποίων το 38% απάντησε ότι στον οργανισμό τους κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την επανεξέταση των πολιτικών διαχείρισης κινδύνου από τρίτους προμηθευτές.

Επιπλέον, το 60% ανησυχεί ότι το οικοσύστημα του IoT είναι ευάλωτο σε επίθεση ransomware και το 81% θεωρεί ότι εντός των επόμενων 24 μηνών, μπορεί να λάβει χώρα διαρροή δεδομένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 9% των ερωτηθέντων γνωρίζουν πλήρως όλες τις συσκευές που έχουν και που συνδέονται στο διαδίκτυο. Ο μέσος αριθμός των συσκευών IoT στον χώρο εργασίας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 9.000 συσκευές στις 24.762.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

YouTube Premium Lite: Προσιτή συνδρομή χωρίς διαφημίσεις

Από την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση της έκδοσης YouTube Premium Lite, η οποία θα αφαιρεί τις διαφημίσεις.

Internet

Zoom: Καλείται να πληρώσει 85 εκ. δολάρια για το Zoombombing

Το ποσό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει το Zoom για συμβιβασμό με όσους το κατηγορούν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Internet Elon Musk Apple App Store

Elon Musk: “Το App Store της Apple φορολογεί το Internet”

O Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αποφάσισε να τα βάλει με την Apple αυτή τη φορά, μιλώντας για την προμήθεια που χρεώνει στο App Store.

Internet Netflix

Netflix Αύγουστος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Αύγουστο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.