Το Internet of Things μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια απ’όσο νομίζουμε

0

Iot security threat

Μεγαλύτερη απειλή απ’όσο νομίζουμε αποτελεί για την ασφάλεια το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) σύμφωνα με έρευνα του Ponemon Institute και του Shared Assessments Program.

Η έρευνα με τίτλο: «Δεύτερη Ετήσια Έρευνα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Μια Νέα Εποχή Κινδύνου από Τρίτους» αναφέρει ότι το πρόβλημα με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων έγκειται στο ότι παρόλο που είναι χρήσιμο, αποτελείται από συσκευές από μια μεγάλη γκάμα τρίτων κατασκευαστών και προμηθευτών.

Το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι χωρίς ασφάλεια συσκευές IoT θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τον οργανισμό τους, αλλά μόνο το 29% τις ελέγχει ενεργά για απειλές από τρίτους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 άτομα, εκ των οποίων το 38% απάντησε ότι στον οργανισμό τους κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την επανεξέταση των πολιτικών διαχείρισης κινδύνου από τρίτους προμηθευτές.

Επιπλέον, το 60% ανησυχεί ότι το οικοσύστημα του IoT είναι ευάλωτο σε επίθεση ransomware και το 81% θεωρεί ότι εντός των επόμενων 24 μηνών, μπορεί να λάβει χώρα διαρροή δεδομένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 9% των ερωτηθέντων γνωρίζουν πλήρως όλες τις συσκευές που έχουν και που συνδέονται στο διαδίκτυο. Ο μέσος αριθμός των συσκευών IoT στον χώρο εργασίας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 9.000 συσκευές στις 24.762.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα