iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

Apple Safari, iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και όλους τους άλλους ανταγωνιστές που θα μπορούσαν πλέον να επιλεχθούν από τους χρήστες iOS στην Ευρώπη.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί στις προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως η Google και η Microsoft.

Σε μια προσπάθεια να συνδυάσει και τα δύο, η Apple θέλει να φέρει ένα πρόγραμμα περιήγησης Safari με τεχνητή νοημοσύνη.

Δύο νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης βρέθηκαν κρυμμένα στον κώδικα της Apple, πιθανότατα προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει μαζί με το iOS 18 που θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του WWDC του 2024 της Apple. Ένα από αυτά τα δύο νέα χαρακτηριστικά με βάση την τεχνητή νοημοσύνη στο iOS ονομάζεται “Κρυπτογραφημένη οπτική αναζήτηση” και το άλλο ο “Βοηθός περιήγησης Safari”.

Ακριβώς όπως η Microsoft προσφέρει το Copilot AI της ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, η Apple μπορεί να αποφάσισε να εισαγάγει ορισμένες λειτουργίες αναζήτησης AI ή chatbot στο Safari

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 18 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αλλά, αντί να δημιουργήσει το δικό της ChatGPT, η Apple θα βασιστεί αρχικά σε συνεργασίες. Στις ΗΠΑ, αυτό μπορεί να εκμεταλλεύεται τις πλατφόρμες της Google ή της OpenAI, ενώ στην Κίνα το Ernie Bot της Baidu.

Τώρα που η Apple σταμάτησε να εργάζεται στο project των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου, ανακατεύθυνε ορισμένους από τους πόρους της προς τις προσπάθειές της για τεχνητή νοημοσύνη και ανέπτυξε ένα δικό της εργαλείο machine learning, που ονομάζεται Ferret-AI.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.