ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

Apple Google TikTok, ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

Ο Michael Bennet, γερουσιαστής του Κολοράντο, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, όπου τους ζήτησε να απαγορεύσουν το TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η επιστολή έχει απευθυνθεί στους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών, ο Tim Cook για την Apple και Sundar Pichai για την Google και ο Michael Bennet ανέφερε ότι δεν είναι εντάξει για την κινεζική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε τόσα δεδομένα ή την ικανότητα επιμέλειας των μέσων ενημέρωσης για το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής διευκρίνισε ότι θεωρεί την τρέχουσα κατάσταση ως ανεύθυνη. Από την άποψή του, αυτή είναι μια ευκαιρία για την Big Tech να παρέμβει στη συζήτηση και να δείξει πού βρίσκονται.

Η εκπρόσωπος Τύπου του TikTok, Μπρουκ Ομπερβέτερ, σχολίασε την επιστολή του Μάικλ Μπένετ, εκφράζοντας ανησυχία για την υποκειμενικότητά της και για το πώς μπορεί να είναι παραπλανητική.

Το TikTok διατηρεί τη θέση ότι τα δεδομένα δεν μεταφέρονται στην κινεζική κυβέρνηση με κανέναν τρόπο. Η εταιρεία υπέβαλε ένα σχέδιο τον Αύγουστο, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς πώς σκοπεύει να αποτρέψει την πρόσβαση της Κίνας στα δεδομένα των ΗΠΑ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.