ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Αναγνωρίστε τα συμπτώματα της εξάρτησης από το Διαδίκτυο

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & A Κυριακού», ενημερώνει ότι η πρόληψη από την «εξάρτηση» στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί να λάβετε εγκαίρως υπόψη σας τα σημάδια που σας δίνει το ίδιο σας το παιδί και να ζητήσετε άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς.

Και ως γονέας είναι πολύ εύκολο να επισημάνετε αλλαγές του τρόπου συμπεριφοράς του παιδιού σας. Αν παρατηρήσετε τα παρακάτω συμπτώματα:
Εκνευρισμός όταν το παιδί σας είναι εκτός Διαδικτύου
Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο
Ξαφνική σχολική αποτυχία
Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου
Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις
Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού σας, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι
Παραμέληση της προσωπική υγιεινής
επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 / help@saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Γραμμή αυτή, απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Aυτο δεν θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι μονο για παιδια και εφηβους. Καλλιστα κ ενας ενηλικας μπορει να ειναι εθισμενος/εξαρτημενος. Καλο παντως που υπαρχει μια αρχη σε αυτο το μειζων ζητημα. Ειναι πιο ευκολο πλεον να καθισεις μπροστα σε ενα PC παρα να κατσεις μετα το σχολειο να παιξεις μπαλα με τους φιλους σου κτλ. Δυστηχως εχουμε ακομα πολλα να δουμε.

Λευτέρης

ναι ρε ποσους ξέρω που πάνε και ξήμεροβράδιαζονται παίζοντας L2 ,dota . Ξέρεις να κάνω και αύτο να κάνω και το άλλο…..ή κόθονται στο facebook,hi5,msn,twitter και σε άλλα πόσα massenger .;Oπώς είπες φίλε Βάγγελη: ειναι πιο ευκολο πλεον να καθισεις μπροστα σε ενα PC παρα να κατσεις μετα το σχολειο να παιξεις μπαλα με τους φιλους σου κτλ.Έγω νόμιζω ότι αύτο είναι άπλα ένα δείγμα για το τι θα γίνει όταν η έξαρτησηάπο τον ύπολογιστη θα είναι πλήρης…Πάρε πάραδειγμα έμενα που ..αν και ναι, κάθομαι στον ρc σε κάθημερηνη βάση άλλα όχι πάραπανω άπο 1 ώρα…………….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.