Το Ιράν και όχι η Ρωσία, χάκαρε το κοινοβούλιο της Μ.Βρετανίας

uk parlement iran hack, Το Ιράν και όχι η Ρωσία, χάκαρε το κοινοβούλιο της Μ.Βρετανίας

Τον Ιούνιο, το Βρετανικό Κοινοβούλιο έπεσε θύμα μιας διαρκούς και στοχευμένης κυβερνοεπίθεσης, η οποία είχε στόχο να αποκαλύψει τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν οι νομοθέτες. Οι έρευνες κατέληξαν ότι το Ιράν ευθύνεται για την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης παραβιάστηκαν περίπου 90 λογαριασμοί. Οι βρετανικές αρχές είχαν εντοπίσει ασυνήθιστη δραστηριότητα το πρωί της ίδιας ημέρας που έλαβε χώρα η επίθεση και έλαβαν τα μέτρα τους για την αποτροπή απομακρυσμένης πρόσβασης, με αποτέλεσμα οι νομοθέτες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς email τους, ενώ ήταν εκτός του Palace of Westminster.

Αρχικά η Ρωσία θεωρήθηκε υπεύθυνη για την επίθεση, καθώς πριν από αυτή, κωδικοί πρόσβασης για βρετανικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είχαν βρεθεί σε hacking sites στη ρωσική γλώσσα. Τελικά όμως οι Αρχές κατέληξαν ότι ευθύνεται το Ιράν. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη σημαντική κυβεροεπίθεση του Ιράν κατά της Μ. Βρετανίας.

Οι Times αναφέρουν ότι η εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών είναι πως γύρω στους 9000 λογαριασμούς email επηρεάστηκαν, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Πρωθυπουργού, Theresa May. Γύρω στους 90 λογαριασμούς παραβιάστηκαν και εκτιμάται ότι το Ιράν είναι πιθανό να έχει στα χέρια του “ευαίσθητο υλικό”.

Η αποκάλυψη έρχεται σε έναν τεταμένο χρόνο μεταξύ Ιράν και του υπόλοιπου κόσμου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν χθες ότι θα εμμείνουν στην πρόσφατη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump ότι δεν θα πιστοποιήσει τη συμφωνία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

Τυχαίο;;;
Όχι, βέβαια. Σε μία περίοδο που οι παγκόσμιοι τρομοκράτες (αμερικλάνοι και “περιούσιοι”), ετοιμάζονται να ανάψουν το φυτίλι του πολέμου στην περιοχή του Περσικού, δήθεν λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, έρχονται και οι “αποκαλύψεις” για την εμπλοκή του σε ενέργειες κατά της Βρετανίας. Οποιαδήποτε σύμπτωση με επαναλαμβανόμενα τέτοια περιστατικά (Ιράκ, Λιβύη, Συρία), ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας των συνωμοσιολόγων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.