Kapou στη Θεσσαλονίκη από την οθόνη του υπολογιστή μας

Το Kapou είναι μια υπηρεσία εικονικής περιήγησης στους δρόμους μεγάλων πολέων από την οθόνη του Η/Υ του χρήστη. Η εταιρεία που έχει αναπτύξει αυτή την υπηρεσία έχει ως έδρα της τη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό η χαρτογράφηση έχει ξεκινήσει απ’ αυτή και περιλαμβάνει για την ώρα τα πρώτα 50 km του κέντρου της πόλης, μαζί με κάποια ενδεικτικά σημεία ενδιαφέροντος. Η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη για τη φωτογράφηση, λόγω των εργασιών που γίνονται στην πόλη για τα έργα του μετρό… αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιον να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης (Λευκός Πύργος, Καμάρα, Πύργος ΟΤΕ), να επισκεφθεί τα ξενοδοχεία που τον ενδιαφέρουν, ή ακόμα και να σχεδιάσει την νυχτερινή του έξοδο. Περισσότερη κάλυψη της Θεσσαλονίκης, θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

, Kapou στη Θεσσαλονίκη από την οθόνη του υπολογιστή μας

Επίσης, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η Αθήνα καθώς και τουριστικοί παγκόσμιοι προορισμοί, οι οποίοι θα πλαισιώνονται και από ψυχαγωγικές εφαρμογές.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χαρτογράφησης που παρουσιάζεται στο kapou.gr δίνει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με οπτικό πεδίο 360 μοιρών στους δρόμους πόλεων βήμα-βήμα. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στον δικτυακό τόπο απεικονίζουν ακριβώς την περιοχή, όπως θα την έβλεπε κάποιος ενώ βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου. Έτσι μπορεί κάποιος, απομνημονεύοντας κάποια χαρακτηριστικά σημεία της περιοχής, να προσανατολιστεί πολύ ευκολότερα όταν βρεθεί εκεί από ό,τι αν χρησιμοποιούσε συμβατικό χάρτη.

, Kapou στη Θεσσαλονίκη από την οθόνη του υπολογιστή μας

Χρίζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι οι φωτογραφίες αυτές έχουν συνδεθεί με τους αντίστοιχους χάρτες της εταιρείας Google (Google Μaps), έτσι ώστε όταν επιλέγουν οι χρήστες πως να κινηθούν πάνω στο χάρτη να αλλάζουν ανάλογα και οι φωτογραφίες.

Οι εφαρμογές μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι πολλές. Π.χ. στην περίπτωση της ηλεκτρονικής προβολής ενός ακινήτου μέσω του διαδικτύου μέχρι τώρα μπορούσε κάποιος ενδιαφερόμενος να δει κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες από τον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο, ενώ τώρα μπορεί τόσο τους χώρους αυτούς, όσο και να περιηγηθεί στη γειτονιά, να ελέγξει αν υπάρχει πρόβλημα παρκαρίσματος στην περιοχή και ό,τι άλλο τον ενδιαφέρει, χωρίς να χρειαστεί να φύγει από την οθόνη του Η/Υ.

, Kapou στη Θεσσαλονίκη από την οθόνη του υπολογιστή μας

Ανάλογη εφαρμογή μπορεί να έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία και στον τουριστικό τομέα, αφού δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να περιηγηθεί σε τουριστικά θέρετρα και ξενοδοχεία σαν να βρισκόταν εκεί.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αρμονικής ενσωμάτωσης διαφημίσεων μέσα στο τρισδιάστατο περιβάλλον της υπηρεσίας με τη μορφή εικονικών πινακίδων.

Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι το kapou.gr φροντίζει και για τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που είναι στις απεικονίσεις του, αφού έχει αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που θολώνει τα πρόσωπα.

Τέλος, από τα πιο σημαντικά συστατικά της τεχνολογίας του kapou.gr είναι το αυτοκίνητο-συνεργείο χαρτογράφησης. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα που παντρεύει διάφορους αισθητήρες, συστήματα GPS, κάμερες καθώς και υπολογιστές για τον έλεγχο και συντονισμό τους. Είναι προφανές ότι για να λειτουργήσει αξιόπιστα ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται πειραματισμός τόσο σε επίπεδο software όσο και hardware. https://www.kapou.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Social Media Elon Musk Internet Twitter

Αποχωρούν χιλιάδες χρήστες από το Twitter – Οδεύουν ολοταχώς στο Μastodon

Οι χρήστες του Twitter δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οριστική εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk και το δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, την μαζική αποχώρησή τους.

Business Elon Musk Internet

Starlink: Επιβραδύνει τις ταχύτητες του διαδικτύου και βάζει όρια στην χρήση δεδομένων

Η Starlink, ο δορυφορικός βραχίονας Διαδικτύου της SpaceX, πρόκειται να αρχίσει να επιβραδύνει την χρήση ίντερνετ από ορισμένους χρήστες.

Software Google Chrome Internet Samsung

Ο Samsung browser συγχρονίζει σελιδοδείκτες με τον Google Chrome

Το Samsung browser μπορεί πλέον να συγχρονίζει σελιδοδείκτες με το Google Chrome, η οποία λειτουργία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κανάλι beta της εφαρμογής το καλοκαίρι.

Software Internet YouTube

Νέες λειτουργίες για το YouTube – Αλλαγές και στην εμφάνιση

Αμέτρητες είναι οι ώρες που ξοδεύετε καθημερινά στην πλατφόρμα του YouTube είτε για να παρακολουθήσετε αγαπημένα σας βίντεο, είτε να ακούσετε μουσική.