Κατασκευή e-shop και Φιλοξενία ιστοσελίδων με 5 βήματα

, Κατασκευή e-shop και Φιλοξενία ιστοσελίδων με 5 βήματα

Η κατασκευή eshop αν και κάποτε αποτελούσε μια πολυτέλεια πλέον είναι μια αναγκαιότητα για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτου μεγέθους και αντικειμένου δραστηριότητας. Ειδικότερα, με τις όλες εξελίξεις λόγω της πανδημίας, η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πλέον μια επιτακτική ανάγκη για κάθε εταιρεία.

Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε μερικές βασικές πληροφορίες για το πώς να ξεκινήσετε και εσείς το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα και να εκμεταλλευτείτε τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην επιχείρησή σας. Επιπρόσθετα, θα αναλύσουμε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που έχουμε έως τώρα για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Γιατί είναι σημαντική η κατασκευή E-shop

Η κατασκευή eshop αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία η οποία προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα σε μια επιχείρηση. Πρώτον και κυριότερο, την συγκεκριμένη περίοδο, η πώληση προϊόντων μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί την πιο αποδεδειγμένη λύση ώστε να αυξήσετε τους πελάτες σας και κατά συνέπεια τις πωλήσεις και τα κέρδη για την επιχείρησή σας. Ωστόσο τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα.

Μερικά από αυτά είναι:
  • Αυξάνεται την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.
  • Μπορείτε να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας 24 ώρες το 24ωρο.
  • Προσεγγίζετε μεγαλύτερο κοινό πανελλαδικά ή και στο εξωτερικό.
Τι χρειάζεται η δημιουργία ενός eshop

Η δημιουργία ενός eshop αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και έναν σωστό σχεδιασμό ώστε να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας. Ειδικότερα, αναθέτοντας την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε μια έμπειρη εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα τα ανωτέρω πλεονεκτήματα.

Προκειμένου όμως να σχηματίσετε μια αναλυτική εικόνα σχετικά με το τι χρειάζεται η δημιουργία ενός eshop, σας ετοιμάσαμε μια αναλυτική λίστα με όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Ειδικότερα, ένα από τα βασικότερα είναι η επιλογή του κατάλληλου domain name και μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Το domain name αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία του brand σας, αφού θα συνοδεύει την επιχείρησή σας εφόρου ζωής. Ειδικότερα, η επιλογή της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύει πλήρως την επωνυμία ή τα αντικείμενο δραστηριότητά σας.

Η φιλοξενία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (eshop hosting) αποτελεί επίσης μια σημαντική απόφαση που θα πρέπει να λάβετε. Συγκεκριμένα, αν και υπάρχουν αρκετοί πάροχοι φιλοξενίας, εσείς θα πρέπει να στραφείτε σε εκείνον που θα σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που χρειάζεται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Αναλυτικότερες πληροφορίες για την επιλογή του διακομιστή και γενικά του hosting θα αναλύσουμε και στη συνέχεια.

Τέλος, πέραν των βασικών ενεργειών για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, στο τελικό κόστος θα πρέπει να υπολογίσετε και τις επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως λογισμικά για την διαχείριση του αποθέματος και την αυτόματη διασύνδεση με την αποθήκη του φυσικού σας καταστήματος, συστήματα online πληρωμών κλπ. Ωστόσο από μέρους σας δεν χρειάζεται ούτε άγχος ούτε ιδιαίτερος κόπος αφού όλα αυτά θα τα αναλάβει η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που θα αναλάβει το project σας.

, Κατασκευή e-shop και Φιλοξενία ιστοσελίδων με 5 βήματα

Πως θα βρω τον κατάλληλο πάροχο Web Hosting για την φιλοξενία του eshop μου

Η φιλοξενία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτεί μια εξειδικευμένη πλατφόρμα φιλοξενίας ο οποίος θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και βελτιστοποιήσεις ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο ένα eshop. Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι Web Hosting, ωστόσο η επιλογή του πλέον κατάλληλου εξαρτάται από τις παροχές που σας προσφέρει και από το πόσο είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του όγκου δεδομένων, επισκεψιμότητας, μεγέθους αρχείων και άλλων παραγόντων της ιστοσελίδας σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιλέξετε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας ηλεκτρονικών καταστημάτων, είναι να εξετάσετε τις επιμέρους λειτουργίες και δυνατότητες που σας προσφέρει.

Συγκεκριμένα, οι έρευνά σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στους εξής παράγοντες:
  1. Response Time
    Ο χρόνος ανταπόκρισης ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος ανταπόκρισης μιας ιστοσελίδας τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες σας.
  2. UpTime
    Ο χρόνος που η σελίδα σας θα είναι online. Όσο υψηλότερο είναι το uptime ενός παρόχο τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία των επισκεπτών σας, αφού θα βρίσκουν την σελίδα σας ανά πάσα στιγμή Online και πλήρως λειτουργική.
  3. Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας (Backups)
    Η φιλοξενία ιστοσελίδας ωστόσο πρέπει να προσφέρει πολύ περισσότερα από υψηλές ταχύτητες. Η καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απαιτεί βασικό παράγοντα για την προστασία των αρχείων σας και την επαναφορά της ιστοσελίδας σε προγενέστερη κατάσταση σε περίπτωση κάποιου τεχνικού σφάλματος.
  4. Εξυπηρέτηση μέσω Live Chat
    Η εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω σε κάθε υπηρεσία που επιλέγετε. Η φιλοξενία ενός eshop ενδέχεται να απαιτήσει άμεση εξυπηρέτηση από τον πάροχό σας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός live chat. Ειδικότερα, επιλέγοντας έναν πάροχο φιλοξενίας που απαντάει στα ερωτήματά σας και σας προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση σε πραγματικό χρόνο, θα σας εξασφαλίσει αρκετό χρόνο και χρήμα.
  5. Ασφάλεια και Προστασία
    Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η ασφάλεια της ιστοσελίδας σας απέναντι σε επιθέσεις από hackers καθώς και προσβολές από κακόβουλο λογισμικό. Μια αξιόπιστη εταιρία φιλοξενίας eshop είναι σε θέση να σας παρέχει την μέγιστη προστασία χάρη στα σύγχρονα και εξειδικευμένα λογισμικά ασφαλείας.
  6. Δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων πακέτων και δυνατοτήτων
    Τελευταίο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η δυνατότητα επιλογής ενός πακέτου που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Μια επαγγελματική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι σε θέση να σας προσφέρει λύσεις που θα ανταποκρίνονται σε κάθε σας ανάγκη. Συγκεκριμένα, καλό θα ήταν η επιλογή σας να γίνει μεταξύ των εταιρειών είναι σε θέση να σας προσφέρουν ένα σύνολο πακέτων φιλοξενίας όπως web hosting, cloud hosting, WordPress hosting, vps hosting κλπ.

Μια εταιρεία που σας παρέχει όλα τα ανωτέρω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, είναι η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Vootiro. Ένας από τους πλέον αξιόπιστους παρόχους web hosting που θα καλύψει κάθε ανάγκη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και με το παραπάνω.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την κατασκευή του eshop μου;

Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, θα πρέπει να το καταστήσετε γνωστό στο ευρύ κοινό. Ένα κατάστημα δεν μπορεί να επιφέρει κέρδη εάν οι πελάτες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του. Καλό λοιπόν θα ήταν να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε μια ολοκληρωμένη διαφημιστική καμπάνια με την οποία θα ενημερώσετε τους δυνητικούς σας πελάτες για τη λειτουργία του καταστήματος, για το είδος των προϊόντων που παρέχει και φυσικά για τους λόγους που πρέπει να το επιλέξουν για τις αγορές τους.

Η διαφήμιση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος μπορεί να γίνει τόσο μέσω των κοινωνικών δικτύων όσο και με τον σχεδιασμό μιας στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας μέσω του Google Ads. Για την ώρα δεν θα αναλύσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφήμιση αφού πρωταρχικός σας στόχος είναι η ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας και η ένταξή σας στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ όπως θα δούμε παρακάτω.

Πληροφορίες για επιδοτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων και Eshop

Το προσεχές χρονικό διάστημα και στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για επιδοτήσεις κατασκευής eshop, οι οποίες μάλιστα θα λάβουν επιστροφή 100% της επένδυσής τους. Η δράση του προγράμματος αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα το οποίο μάλιστα ανέστειλε την λειτουργία του για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κατά την επιβολή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή της ιστοσελίδας καθώς και την πλήρη εξόφληση των δαπανών, μέχρι την υποβολή της τελικής τους αίτησης.

Ωστόσο οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα για την επιδότηση eshop αφορούν και την ιστοσελίδα που θα αναπτυχθεί. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι σε δύο γλώσσες, να παρέχει πλήρη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), να είναι φιλική προς κινητά τηλέφωνα και φυσικά να διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για την ολοκλήρωση ηλεκτρονικών αγορών και πληρωμών.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιδότηση δεν αφορά μόνο τις εργασίες για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας αλλά και όλες τις δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικών που θα βοηθήσουν την λειτουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μερικά από αυτά είναι τα έξοδα για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, η αγορά του domain name, η αγορά υπολογιστών, εκτυπωτών και άλλων συσκευών καθώς και κάθε απαραίτητο λογισμικό ή λειτουργικό σύστημα.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα σε 30 ημέρες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.