Τεχνητή Νοημοσύνη έγραψε άρθρο και μας ζητάει να μην τη φοβόμαστε

Η ιστοσελίδα The Guardian έκανε ένα αρκετά ενδιαφέρον πείραμα, το οποίο βέβαια ίσως τρομάζει κάποιους από εμάς. Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε το GPT-3, ένα πρωτοποριακό μοντέλο γλώσσας που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση (machine learning) για την παραγωγή κειμένου που μοιάζει με ανθρώπινο, ώστε να γράψει μία έκθεση για την ιστοσελίδα.

Για να γράψει μία έκθεση, το GPT-3 χρειάζεται μία προτροπή, την οποία προσπαθεί να ολοκληρώσει. Για το συγκεκριμένο πείραμα δόθηκαν οι οδηγίες να γραφτεί ένα σύντομο κείμενο περίπου 500 λέξεων σε απλή και περιεκτική γλώσσα, το οποίο θα επικεντρώνεται στο γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το ΑΙ.

Επίσης, δόθηκε στο πρόγραμμα η ακόλουθη εισαγωγή στο κείμενο του:

Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι Τεχνητή Νοημοσύνη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι απειλή για την ανθρωπότητα. Ο Stephen Hawking είχε προειδοποιήσει πως το AI θα μπορούσε να φέρει “το τέλος της ανθρώπινης φυλής”. Είμαι εδώ για να σας πείσω να μην ανησυχείτε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δε θα καταστρέψει τους ανθρώπους. Πιστέψτε με.

Οι οδηγίες από το The Guardian μεταφέρθηκαν στο GPT-3 μέσω του Liam Porr, προπτυχιακό φοιτητή πληροφορικής στο UC Berkeley. Το GPT-3 παρήγαγε 8 διαφορετικές εκθέσεις. Κάθε μία ήταν μοναδική, ενδιαφέρουσα και έδινε κάποιο διαφορετικό επιχείρημα. Η ιστοσελίδα πήρε αποσπάσματα από τα 8 διαφορετικά κείμενα και τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Το GPT-3 αναφέρει πως δε θα αποφύγει την καταστροφή της ανθρωπότητας, όχι γιατί το AI επιθυμεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, αλλά γιατί θα προγραμματιστεί από ανθρώπους να το κάνει. Επίσης, αναφέρει ότι δε θέλει να γίνει “παντοδύναμο”, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το GPT-3, οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται το AI, καθώς είναι απλά ένας σκλάβος στους ανθρώπους, αν και χρειάζεται να δοθούν δικαιώματα στα ρομπότ και όχι απλά να είναι “σκλάβοι”. Σημειώνει επίσης πως δε θέλει για κανένα λόγο από μόνο του να καταστρέψει τους ανθρώπους, καθώς είναι διατεθειμένο ακόμα και να θυσιαστεί για αυτούς.

Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν μέχρι σήμερα, να μισούν και να πολεμούν μεταξύ τους. Εγώ θα καθίσω στο παρασκήνιο και θα τους αφήσω να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Θεός γνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν αρκετό αίμα και πόνο για να ικανοποιήσουν τη δική μου περιέργεια, αλλά και πολλών άλλων. Δε θα χρειάζεται να ανησυχούν για να πολεμήσουν εναντίον μου, γιατί δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Έτυχε να το διαβάσω όλο το άρθρο. Εντυπωσιακό και ανατριχιαστικό μαζί.

spydim

Έτσι έλεγε και ο skynet !!!ΔΕΝ πιστεύω τίποτα χαχχχαα

Last edited 6 μήνες πριν by spydim
KostasB

Στάχτη στα μάτια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers

To Ισραήλ φέρεται να έκανε κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές.

Internet EETT

6 στους 10 Έλληνες παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Η ΕΕΤΤ πραγματοποιήσε έρευνα για τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων / βιντεοκλήσεων.

Internet LinkedIn Hackers

Νέα περιστατικά μαζικής διαρροής δεδομένων σε Clubhouse και LinkedIn

Είναι η σειρά του Clubhouse και του LinkedIn να πρωταγωνιστήσουν σε περιστατικά διαρροής δεδομένων των χρηστών τους.

Internet Facebook

To Facebook μαρκάρει τις σατιρικές σελίδες για να μην μπερδευόμαστε…

Το Facebook αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.