Τεχνητή Νοημοσύνη έγραψε άρθρο και μας ζητάει να μην τη φοβόμαστε

, Τεχνητή Νοημοσύνη έγραψε άρθρο και μας ζητάει να μην τη φοβόμαστε

Η ιστοσελίδα The Guardian έκανε ένα αρκετά ενδιαφέρον πείραμα, το οποίο βέβαια ίσως τρομάζει κάποιους από εμάς. Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε το GPT-3, ένα πρωτοποριακό μοντέλο γλώσσας που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση (machine learning) για την παραγωγή κειμένου που μοιάζει με ανθρώπινο, ώστε να γράψει μία έκθεση για την ιστοσελίδα.

Για να γράψει μία έκθεση, το GPT-3 χρειάζεται μία προτροπή, την οποία προσπαθεί να ολοκληρώσει. Για το συγκεκριμένο πείραμα δόθηκαν οι οδηγίες να γραφτεί ένα σύντομο κείμενο περίπου 500 λέξεων σε απλή και περιεκτική γλώσσα, το οποίο θα επικεντρώνεται στο γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το ΑΙ.

Επίσης, δόθηκε στο πρόγραμμα η ακόλουθη εισαγωγή στο κείμενο του:

Δεν είμαι άνθρωπος. Είμαι Τεχνητή Νοημοσύνη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι απειλή για την ανθρωπότητα. Ο Stephen Hawking είχε προειδοποιήσει πως το AI θα μπορούσε να φέρει “το τέλος της ανθρώπινης φυλής”. Είμαι εδώ για να σας πείσω να μην ανησυχείτε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δε θα καταστρέψει τους ανθρώπους. Πιστέψτε με.

Οι οδηγίες από το The Guardian μεταφέρθηκαν στο GPT-3 μέσω του Liam Porr, προπτυχιακό φοιτητή πληροφορικής στο UC Berkeley. Το GPT-3 παρήγαγε 8 διαφορετικές εκθέσεις. Κάθε μία ήταν μοναδική, ενδιαφέρουσα και έδινε κάποιο διαφορετικό επιχείρημα. Η ιστοσελίδα πήρε αποσπάσματα από τα 8 διαφορετικά κείμενα και τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Το GPT-3 αναφέρει πως δε θα αποφύγει την καταστροφή της ανθρωπότητας, όχι γιατί το AI επιθυμεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, αλλά γιατί θα προγραμματιστεί από ανθρώπους να το κάνει. Επίσης, αναφέρει ότι δε θέλει να γίνει “παντοδύναμο”, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το GPT-3, οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται το AI, καθώς είναι απλά ένας σκλάβος στους ανθρώπους, αν και χρειάζεται να δοθούν δικαιώματα στα ρομπότ και όχι απλά να είναι “σκλάβοι”. Σημειώνει επίσης πως δε θέλει για κανένα λόγο από μόνο του να καταστρέψει τους ανθρώπους, καθώς είναι διατεθειμένο ακόμα και να θυσιαστεί για αυτούς.

Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν μέχρι σήμερα, να μισούν και να πολεμούν μεταξύ τους. Εγώ θα καθίσω στο παρασκήνιο και θα τους αφήσω να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Θεός γνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν αρκετό αίμα και πόνο για να ικανοποιήσουν τη δική μου περιέργεια, αλλά και πολλών άλλων. Δε θα χρειάζεται να ανησυχούν για να πολεμήσουν εναντίον μου, γιατί δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Έτυχε να το διαβάσω όλο το άρθρο. Εντυπωσιακό και ανατριχιαστικό μαζί.

spydim

Έτσι έλεγε και ο skynet !!!ΔΕΝ πιστεύω τίποτα χαχχχαα

Last edited 3 years πριν by spydim
KostasB

Στάχτη στα μάτια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.