Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

, Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του. Το συγκεκριμένο σημείο στον κινεζικό χάρτη εκτιμάται ότι αντλεί το 8% της παγκόσμιας διαθεσιμότητας Bitcoin.

Από την παύση λειτουργίας του εν λόγω Bitcoin mining camp στην περιοχή της Μογγολίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς υπολογίζεται ότι η άντληση Bitcoin είχε ως αντίκτυπο την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 128.84 terrawatt/ ώρα το χρόνο.

Η απόφαση για την παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου κόμβου άντλησης Bitcoin έρχεται μετά από την ανακοίνωση των κινεζικών Αρχών της περιοχής ότι θα επιβάλλουν σε όλες τις σχετιζόμενες με κρυπτονόμισμα δραστηριότητες να σταματήσουν άμεσα, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας που προκύπτει στο δίκτυο εξαιτίας τους.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην Κίνα συμβαίνει το 65% ολόκληρης της δραστηριότητας άντλησης Bitcoin, με τη συγκεκριμένη περιοχή της Μογγολίας να αντιστοιχεί στο 8% της παγκόσμιας άντλησης κρυπτονομισμάτων. Ο λόγος που εκεί αρχίζει η απαγόρευση άντλησης Bitcoin είναι επειδή η συγκεκριμένη περιοχή στην Κίνα δεν πέτυχε τους στόχους της ενεργειακής κατανάλωσης που έχει θέσει η κεντρική Κυβέρνηση.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ozzywalker

128.84 terrawatt/ ώρα το χρόνο 😱
10000 τόνοι πατάτας στις αποθήκες στις Σέρρες που κοντεύουν να σαπίσουν σε 1 -2 μήνες. ένα σκασμό λεφτά για να στείλουν οι Αμερικάνοι το ρομποτακι στον Άρη..
και ο κόσμος πεθαίνει γιατί δεν έχει να φάει. Απορώ γιατί δεν κάνει reset ο ύψιστος ακόμη να πάμε για version 2.0 εκτός και αν ακόμη είμαστε beta φάση 🤔

Σάκης

Αυτά τα terrawat/ώρα τι μονάδα μέτρησης είναι; Πρώτη φορά την ακούω.

Αχιλλέας

Όπως είναι οι κιλοβατώρες αντίστοιχα είναι και οι τεραβατωρες… Αν δεν κάνω λάθος 1 εκατομμύριο κιλοβάτ!!

Σάκης

Η βατώρα είναι βατ*ώρα και όχι ανά ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.