Χριστούγεννα 2009, Επανεμφάνιση του ιού Koobface

Το κέντρο Symantec Security Response εντόπισε την τελευταία “καμπάνια” του ιού (worm) Koobface που περιλαμβάνει δημοσίευση μηνυμάτων σε προφίλ του Facebook που συνδέονται είτε με ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook ή ψεύτικες ιστοσελίδες video. Έπειτα, εμφανίζεται στους χρήστες ένα αρχείο setup.exe που υποτίθεται πως τους προστατεύει από το Koobface.

, Χριστούγεννα 2009, Επανεμφάνιση του ιού Koobface

Οι ψευδείς δημοσιεύσεις του Facebook είναι παρόμοιες με αυτές:
– I caan’t ffall asleepp affter viewwing thiss videeo. I haven’tt seenn aanything liike this
– I can”t falll aslleep aftter viiewing thhis vvideo. I havven’t seeen aanything likee thhis
– I caan’t ffall aslleep aftter vieewing thiss videoo. I haveen’t seeen annything llike thiis

Κάθε μήνυμα περιέχει ένα link μέσω του οποίου, όσοι το ακολουθήσουν, βρίσκονται σε μία ιστοσελίδα του Facebook ή ανοίγουν μία ιστοσελίδα video που περιέχει ένα video με Χριστουγεννιάτικο θέμα.

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς:
– Να είστε προσεκτικοί με τα links που ακολουθείτε: Ασκείτε με προσοχή την είσοδο σας σε links από άγνωστους αποστολείς. Πάντα διατηρείτε μία επιφύλαξη γύρω από μηνύματα εντός μίας ιστοσελίδας ή που εμφανίζονται ότι στέλνονται από κάποια ιστοσελίδα – τσεκάρετε το URL.
– Χρησιμοποιήστε προστασία: Εξασφαλίστε ότι χρησιμοποιείτε μία up-to-date λύση ασφάλειας που προστατεύει από spam και υιούς. Χρησιμοποιείτε λογισμικό ασφάλειας, όπως το Norton Internet Security 2010.
– Κάθε click μετράει: Όταν σας ζητείται να επιτρέψετε ή να απορρίψετε μία πρόσβαση σε εφαρμογή στο διαδίκτυο, πάντα να απορρίπτεται την πρόσβαση εκτός εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι η ιστοσελίδα είναι αυθεντική και ασφαλής.

, Χριστούγεννα 2009, Επανεμφάνιση του ιού Koobface

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efstratios

Πολύ καλό το ανωτέρο δημοσίευμα…πολύ ενημερωτικό και που δυστυχώς στις μέρες μας η ‘κακία’ κάποιων δεν ωφελεί το δημόσιο καλό…anyway…μπράβο και πάλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.