L’Oreal: Ετοιμάζει επανάσταση με 3D-printed ανθρώπινο δέρμα

Η Γαλλική εταιρεία καλλυντικών προϊόντων L’Oreal κάνει ένα σημαντικό βήμα και συνεργάζεται με μια bio-engineering start-up, την Organovo, με σκοπό να εκτυπώσουν 3D ανθρώπινο δέρμα. Αυτό το δέρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για επιστημονικούς σκοπούς αλλά και για να τεστάρουν προϊόντα.

Η Organovo έχει απασχολήσει ξανά τα “πρωτοσέλιδα” καθώς έχει ισχυριστεί ότι μπορει να εκτυπώσε 3D ανθρώπινο συκώτι και τώρα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με μια βιομηχανία καλλυντικών. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά πολλοί αναρωτιούνται γιατί μια τέτοια εταιρεία έκανε αυτή την κίνηση.

Η L’Oreal αυτή τη στιγμή αναπτύσσει δείγματα δέρματος από ιστούς που δωρίζονται από ασθενείς που υπόκεινται σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Παράγει πάνω από 100.000, 0.5 sq cm δείγματα δέρματος τον χρόνο, από 9 ποικιλίες σε όλες τις ηλικίες και εθνικότητες.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή η L’Oreal δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις και λεπτομέρειες, και είπε “Η νέα μας συνεργασία δεν θα φέρει μόνο εξελιγμένες in vitro μεθόδους για την μελέτη της ασφάλειας των προϊόντων, αλλά η δυνατότητα αυτής της νέας τεχνολογίας και της έρευνας δεν έχει όρια”.

Προς το παρόν δε έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμα τα εκτυπωμένα δείγματα, αλλά ανέφερε ότι είναι στα πρώτα στάδια της έρευνας.

L'Oreal: Ετοιμάζει επανάσταση με 3D-printed ανθρώπινο δέρμα, L’Oreal: Ετοιμάζει επανάσταση με 3D-printed ανθρώπινο δέρμα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikolasV

Ελεεινή εταιρία που για πολλά χρόνια δοκίμαζε τις πρώτες ύλες της αλλά και τελικό προϊόν της επάνω σε ζώα ενώ πολλές άλλες είχαν πιστοποιηθεί με το πρότυπο Human Cosmetic Standard.(αυστηρό πρότυπο πιστοποίηση που ελέγχει τους προμηθευτές των συστατικών έως και το τελικό προϊόν το που θα δοκιμαστεί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.