Τετάρτη
04/11/2009

LTE, 5th band κινητά που δουλεύουν σε όλες τις Ηπείρους

Προχθές το βράδυ παρευρέθηκα σε δείπνο με στελέχη της Nokia Siemens Networks και είχα την ευκαιρία να συζητήσω τις εξελίξεις στα δίκτυα επόμενης γενιάς 4G και την τεχνολογία LTE. Από τους πρώτους μήνες του 2010, κάτοικοι ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα;) θα απολαμβάνουν στο φορητό υπολογιστή τους, ταχύτητες 150 Mbps download και 50 Mbps upload κάνοντας χρήση των κατάλληλων LTE USB modem.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της Nokia Siemens Networks, δεν αποκλείεται προς τα τέλη του 2010 να παρουσιαστούν και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα LTE.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι το LTE θα είναι παγκόσμιο σε πέντε διαφορετικές μπάντες και τα πεντά-μπαντα κινητά LTE θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε Ήπειρο. Αυτό σημαίνει ότι αν μας αρέσει ένα αμερικάνικο κινητό όπως π.χ. κάποιο Motorola ή Palm, δεν θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει η ευρωπαϊκή έκδοση, αλλά θα μπορούμε να το φέρνουμε άμεσα από Αμερική και θα δουλεύει “like a charm” στη χώρα μας!

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Peirates-team λέει:

    Αυτο με τα 150mbps μου άρεσε πολύ για πες και άλλα…..χιχιχιχιχιχι

  2. Ο/Η cVlachakis λέει:

    Οι μέγιστες τιμές θεωρητικά :) Αλλά όπως και να το δεις, είναι τεράστιο βήμα μπροστά σε σχέση με τις σημερινές θεωρητικές των 21,6 Mbps.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.