Χάκαραν το email του Μακρόν

Χάκαραν χάκερς email Μακρόν Macron, Χάκαραν το email του Μακρόν

Λίγα 24ωρα πριν τις γαλλικές εκλογές, το προσωπικό email του Εμμανουέλ Μακρόν δέχτηκε επίθεση, ενώ οι συνομιλίες του διαμοιράστηκαν σε διάφορους ιστότοπους.

Το τμήμα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν δήλωσε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν χιλιάδες συνομιλίες του Μακρόν, τα οποία μεταξύ άλλων καταδείκνυαν την ύπαρξη offshore αλλά και φοροδιαφυγής. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του γάλλου υποψηφίου υποστηρίζουν ότι ορισμένες από αυτές είναι ψεύτικες.

Μία εβδομάδα περίπου πριν την επίθεση, η Trend Micro είχε δηλώσει ότι η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν αποτελεί στόχο για τους χάκερς, οι οποίοι θα προσπαθούσαν να ξεγελάσουν το προσωπικό του να δώσει τους κωδικούς τους, επιτρέποντας έτσι την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές τους.

Αν κι ακόμη δεν έχουν ιδέα ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση και τη διαρροή, πιθανολογούν ότι Ρώσοι χάκερ έχουν βάλει για μια ακόμη φορά το χεράκι τους.

Δεν έχει εξακριβωθεί ποια ακριβώς ήταν η πρώτη σελίδα όπου εμφανίστηκαν τα email, αλλά σίγουρα διέρρευσαν στο 4chan από το χρήστη EMLEAKS και λίγο αργότερα τα wikileaks δήλωσαν ότι εξετάζουν τη γνησιότητα των αρχείων. Το Hashtag #EMLEAKS πλέον κάνει «θραύση» στο Twitter.

Οι αρχές διερευνούν την «μαζική και συντονισμένη πειρατική πράξη», η οποία δεν ξέρουμε αν θα έχει επιπτώσεις στην εκλογή του. Πάντως ο γαλλικός Τύπος δεν κάλυψε ιδιαίτερα το ζήτημα, καθώς απαγορεύεται βάσει νόμου να μεταδίδουν ειδήσεις που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, λίγο πριν τις εκλογές.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Johnny

Αντε να βγαινουν οι βρωμιες του καθε πολιτικαντη στην φορα.

One

Αντε και στα δικα μας…

bezilys

Καλή συνέχεια!

Vai

Μακαρι να βγει η Λεπεν. Αν και προτιμουσα τον πατερα της.

JD

Ο καλυτερος ήταν ο αδόλφος Χίτλερ. Λολ

bama

Offshore ο τραπεζίτης; Πέφτω από τα σύννεφα. Καλορίζικος στους Γάλλους και καλά ξεμπερδέματα. Όταν θα αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις να μην ψάξουν για τον αίτιο. Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη τους. Όσο για τους Ρώσσους χάκερ, τι να πω. Όπου ξεμπροστιάζεται κάποιος απατεώνας αμέσως οι Ρώσσοι. Μάλλον δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο εκεί στη Σιβηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

YouTube: Το ‘skip ads’ γίνεται πιο δύσκολο με νέο, μικρότερο κουμπί

Οι δυσκολότερες μάχες που δίνουν οι εφαρμογές ψυχαγωγίας που στηρίζονται στις διαφημίσεις είναι με το ad blocker και την κοινή χρήση.

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Internet

Ευρώπη: Θα τριπλασιασθεί η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έως το 2028

Το 2028, η ευρωπαϊκή κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν το 2022, λέει μια νέα πρόβλεψη.