MareNostrum 4: Ο μεγαλύτερος Intel-based Supercomputer 11.1petaFLOP

Η Lenovo ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο Supercomputing Center της Βαρκελώνης (BSC) το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Intel-based Supercomputer νέας-γενιάς. Το 11.1petaFLOP Supercomputer ονομάζεται MareNostrum 4, και βρίσκεται μέσα σε μια παλιά εκκλησία, στο Chapel Torre Girona του Polytechnic University of Catalonia στη Βαρκελώνη.

Το MareNostrum 4 θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει επιστήμες που εστιάζουν σε έρευνες σχετικές με το ανθρώπινο γονιδίωμα, τη βιοπληροφορική, τη βιομηχανική, καθώς και την πρόγνωση του καιρού και την σύνθεση της ατμόσφαιρας. Αυτό το νέο σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, είναι το #13 στη νέα λίστα με τα TOP500 που ανακοινώθηκε στις 19 Ιουνίου.

MareNostrum 4, MareNostrum 4: Ο μεγαλύτερος Intel-based Supercomputer 11.1petaFLOP

Intel Xeon scalable επεξεργαστές, με Intel Omni-Path Technology 100 Gb/s ταχύτατη καλωδίωση δικτύου, άνω των 60 χλμ. Είναι το τρίτο πρωτοποριακό HPC σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Lenovo στο Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), γεγονός που την καθιερώνει ως το μεγαλύτερο πάροχο συστημάτων αιχμής HPC στη σημαντική αυτή επιστημονική κοινότητα και παράλληλα εδραιώνει τη θέση της, ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία supercomputer στην Ευρώπη.

MareNostrum 4, MareNostrum 4: Ο μεγαλύτερος Intel-based Supercomputer 11.1petaFLOP

Από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη λίστα Top500 το 2014, η Lenovo έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής, από όλες τις TOP500 εταιρείες, στον κόσμο. Η Lenovo είναι #2 στον κόσμο2, σε ότι αφορά τις TOP500 θέσεις συνολικά, με 92 συμμετοχές. Η Lenovo είναι #1 στη κατηγορία supercomputing στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη supercomputing αγορά στον κόσμο, διεκδικώντας 50% περισσότερες συμμετοχές, σε σύγκριση με το βασικό ανταγωνιστή της.

MareNostrum 4, MareNostrum 4: Ο μεγαλύτερος Intel-based Supercomputer 11.1petaFLOP

Με διαρκή στόχο την πρόσβαση των πελατών της σε νέες τεχνολογίες, η Lenovo αναβαθμίζει επίσης το Global HPC Innovation Center της που έχει έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας και διαθέτει 6.000 πυρήνες Intel Xeon νέας γενιάς και σύγχρονα NVIDIA GPUs, με την καλύτερη και πιο ποιοτική εσωτερική Mellanox και Intel επένδυση.

MareNostrum 4, MareNostrum 4: Ο μεγαλύτερος Intel-based Supercomputer 11.1petaFLOP

Το HPC Innovation Center άνοιξε τον Μάιο του 2015 για να συνεργαστεί με τους πελάτες, να τους παρέχει πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ίδια συστήματα που τροφοδοτούν τον BSC MareNostrum 4 Supercomputer, άμεσα, πριν ξεκινήσει η μαζική διάθεσή τους. Η πλήρης αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured

Nέα επιδότηση μέχρι 888 ευρώ για γρήγορο Internet

Το Gigabit Voucher Scheme είναι ένα νέο κουπόνι που θα μειώνει το αρχικό κόστος σύνδεσης και τα μηνιαία τέλη για μια περίοδο 24 μηνών διασφαλίζοντας ταχύτητες 250 GB.

Internet COSMOTE

COSMOTECH ΝEWS: Η νέα εκπομπή τεχνολογίας της COSMOTE με θέματα που αξίζει να συζητηθούν

Ανακαλύψαμε μια νέα YouTube εκπομπή, που μας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και μας έχει εξάψει την περιέργεια. Το όνομα αυτής; COSMOTECH NEWS!

Internet featured Google Google Maps

Google Maps: Νέες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις

Είτε ψάχνετε για αυτά που πρέπει να δείτε σε μια πόλη που επισκέπτεστε για πρώτη φορά είτε προγραμματίζετε διαδρομές με ποδήλατο τα updates που έγιναν στο Google Maps θα σας καλύψουν.

Internet featured

Gov.gr Wallet: Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό, όλες οι απαντήσεις

Με την εφαρμογή Gov.gr Wallet μπορείς να έχεις την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Κατέβασε την και λύσε όλες τις απορίες σου.