Mark Zuckerberg: Έγινε πατέρας και δωρίζει το 99% των μετοχών του Facebook

Ο Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, έγινε πατέρας για πρώτη φορά. Ο ίδιος έσπευσε να το κοινοποιήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, γράφοντας μια ανοιχτή επιστολή. Σε αυτή την επιστολή καλωσορίζει την κόρη του Max και ταυτόχρονα υπόσχεται να δωρίσει το 99% των μετοχών του στο Facebook σε φιλανθρωπίες.

Φυσικά αυτή η δωρεά δεν θα γίνει σε μια στιγμή, αλλά κατά την διάρκεια της ζωής του ζευγαριού. Αυτή την στιγμή το 99% των μετοχών του αξίζει 45 δισεκατομμύρια δολάρια, με ποσό αυτό μπορούν να γίνουν σε αυτόν τον κόσμο, πράγμα που ελπίζει ο ίδιος ο Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δωρεές στην ιστορία.

Το γράμμα του Zuckerberg προς την κόρη του αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όπως όλοι οι γονείς, θέλουμε εσύ να μεγαλώσεις σε ένα κόσμο καλύτερο από τον δικό μας. Παρόλο που οι επικεφαλίδες επικεντρώνονται στο τι γίνεται λάθος, ο κόσμος αυτός καλυτερεύει με πολλούς τρόπους. Έχουμε καλύτερη υγεία. Η φτώχια συρρικνώνεται. Η γνώση επεκτείνεται. Οι άνθρωποι συνδέονται. Η τεχνολογική πρόοδος σε κάθε τομέα σημαίνει ότι η ζωή θα γίνει καλύτερη από την δική μας σήμερα. Θα κάνουμε από μέρους μας ότι μπορούμε για να το καταφέρουμε, όχι μόνο επειδή σε αγαπάμε, αλλά επειδή έχουμε και την ηθική υποχρέωση σε όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς”.

Τέλος ανακοίνωσε την λειτουργία του οργανισμού Chan Zuckerberg Initiative, που σκοπεύει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να πετύχει τους στόχους της και να προάγει την ισότητα για τα παιδιά της νέας γενιάς. Η πρωτοβουλία αυτή θα επικεντρωθεί στη προσωπική μάθηση, την εξάλειψη ασθενειών, την ίση πρόσβαση στην πληροφορία.

facebook mark zuckerberg dad, Mark Zuckerberg: Έγινε πατέρας και δωρίζει το 99% των μετοχών του Facebook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Πως ακριβώς συρρικνώνεται η φτώχεια ?

Panagiotis

Εμενα ο δικος μου πατερας ειχε δωσει 2 πεντοχιλιαρα στο μαιευτήριο και μου λέει οτι ακομα τα…. κλαίει!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.